Now Reading:
Je li “RTL-ova potraga” otkrila slučaj spolnog uznemiravanja učenica u jednoj školi na sjeveru Hrvatske?
Full Article 2 minutes read

Je li “RTL-ova potraga” otkrila slučaj spolnog uznemiravanja učenica u jednoj školi na sjeveru Hrvatske?

policija

Učenice petog razreda jedne osnovne škole na sjeveru Hrvatske optužile su nastavnika informatike za spolno uznemiravanje, doznaje RTL-ova ‘Potraga’. Svojim su roditeljima detaljno ispričale što se događalo pod školskim satom te su čak i snimile neprimjereno ponašanje.

Zlostavljanje navodno traje mjesecima jer je djevojčicama, kako se navodi, trebalo vremena da skupe snage i priznaju roditeljima što se događa, a oni kažu da curice više nisu iste. Kažu da su povučenije, srame se i boje. Optužbe je iznijelo osam djevojčica od jedanaest i dvanaest godina.

Slučaj su učenice prijavile prvo razrednici, a ona je sve iznijela ravnatelju škole. Jedna je djevojčica ispričala da se rasplakala kad je cijelu stvar iznijela psihologici koja je stala na stranu učitelja braneći ga ‘da nije tako mislio’, ispričala je jedna majka.

Više pročitajte na https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/osam-ucenica-5-razreda-prijavile-nastavnika-informatike-tvrde-da-ih-je-spolno-uznemiravao-ministarstvo-pokrenut-je-inspekcijski-nadzor/8962598/

www.sjever.hr/Jutarnji.hr Foto arhiva 04.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.