Now Reading:
Predstavljale se kao bankarice – uzele preko 2 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Predstavljale se kao bankarice – uzele preko 2 milijuna kuna

novac

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri  ženske osobe starosti 29, 37, 43 i 35 godina zbog sumnje u počinjenje 18 kaznenih djela „Prijevara“.

Naime, sumnja se da su osumnjičene tijekom veljače, ožujka i travnja 2018. godine, ponekad pojedinačno, sve četiri zajedno ili u raznim kombinacijama, na području Grada Zagreba počinile 18 kaznenih djela prijevara na štetu građana starije životne dobi.

Osumnjičene su nazivale oštećene, 15 ženskih osoba starosti od 72 do 87 godina te tri muškarca starosti 73,77 i 83 godine,  te se predstavljale kao zaposlenice banke i u razgovoru ih uvjeravale kako moraju hitno zamijeniti novčanice, bilo da se radilo o novcu koje posjeduju u stanu ili novcu koji imaju na bankovnim računima ili štednjama, pod izlikom da su se pojavile krivotvorene novčanice pa ih je potrebno zamijeniti ili da novčanicama s određenim serijskim brojevima ističe rok trajanja te uskoro više neće vrijediti.

Budući da su povjerovali u razloge koji su im navedeni, oštećeni su predavali novac najčešće na adresi stanovanja, dok su neki od njih donosili novac na adrese koje su im osumnjičene navodile te novac predavali na tim adresama.

Ukupna materijalna šteta iznosi preko 2 milijuna kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja tri osumnjičene osobe predane su pritvorskom nadzorniku, posebno izvješće dostavljeno je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a dok je četvrto osumnjičena osoba trenutno nedostupna te će nakon uhićenja biti predana pritvorskom nadzorniku.

www.sjever.hr 02.06.2019

Input your search keywords and press Enter.