Now Reading:
Potpisani sporazumi o suradnji u organiziranju Zagorskog gospodarskog zbora za razdoblje 2019. – 2023.
Full Article 4 minutes read

Potpisani sporazumi o suradnji u organiziranju Zagorskog gospodarskog zbora za razdoblje 2019. – 2023.

zgz

Danas su u novim prostorima Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije potpisana dva sporazuma o suradnji u organizaciji Zagorskog gospodarskog zbora. Jedan sporazum potpisan je o suradnji o organizaciji za ovogodišnji 27. po redu Zagorski gospodarski zbor u Krapini, a drugi sporazum odnosi se na suradnju o organizaciji ZGZ-a za razdoblje od 2019. – 2023. godine. Sporazume su potpisali župan KZŽ Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško i direktor Radija Kaj Drago Gradečak.

“Danas potpisujemo jedan dugoročniji ugovor s kojim će se Zbor organizirati na ovakav način i u ovakvom sastavu. Na samom Zboru predviđeni su izlagački prostori, ugostiteljski prostori, a i Obrtnička komora će imati niz aktivnosti koji će biti popraćeni uz besplatne usluge frizera, dodjelu majstorskij diploma i ove godine ćemo imati prezentaciju obrtničkih zanimanja”, rekao je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško dodajući kako ove godine očekuju puno veći broj izlagača nego što je to bio prošle godine.

“Radio Kaj će opet od ove godine dati svoj doprinos u organizaciji Zagorskog gospodarskog zbora. Fokusirati ćemo se zajedno sa svim partnerima kako bismo napravili što više na promoviji ne samo Zagorskog gospodarskog zbora nego i gospodarstva. Učiniti ćemo sve da kroz ovo partnerstvo u idućih pet godina ovaj Zbor napravimo još vidljivijim”, izjavio je direktor Radija Kaj, Drago Gradečak.

“Ovo je dokaz kada se ujedinimo da Zagorski gospodarski zbor možemo organizirati i da ćemo u narednim godinama Zbor učiniti još posjećenijim i da bude na ponos svima nama. Pripreme u organizaciji teku svojim tokom , standardi su postavljeni i očekujemo prijave većeg broja izlagača”, rekao je predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec.

“Krapina je od gospodarsko središte Krapinsko-zagorske županije i prema svim podacima najviše je zaposlenih u obrtništvu i gospodarstvu na području grada Krapine. Zagorski gospodarski zbor u Krapini svake godine sve je veći i ove godine očekujemo da ćemo napraviti dodatni iskorak. Zadnjih pet godina Zbor je doživio procvat i iz zatvorenog dijela izašao je u park grada kroz šetalište, te je broj posjetitelja iz godine u godinu sve veći”, dodao je gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović.

“Za vrijeme Tjedna kajkavske kulture i za vrijeme Zagorskog gospodarskog zbora Krapina je i kulturno, i gospodarsko središte ne samo za Krapinsko-zagorske županije, nego i za čitavu Hrvatsku. Zagorski gospodarski zbor jedan je od tri najjača u Hrvatskoj i gospodarski rezultati u Zagorju su u stalnoj uzlaznoj putanji od 2013. godine. Želja nam je da Zbor ljudi u Krapinsko-zagorskoj županiji shvaćaju kao svoju manifestaciju kako je to nekada bilo”, rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Zagorski gospodarski zbor ove godine održava se od 12. do 14. rujna. Izlaganje na Zboru je i ove godine besplatno, a svi zainteresirani izlagači informacije i obrasce za prijavu mogu pronaći na web stranici www.zgz.hr

m.sopek/sjever.hr 29.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.