Now Reading:
PROGNOSTIČARI SE PREDOMISLILI Objavili novu prognozu
Full Article 3 minutes read

PROGNOSTIČARI SE PREDOMISLILI Objavili novu prognozu

prognoza

Što se tiče jučerašnje prognoze, moramo ustvrditi da se ostvarila. Naime, baš kao što su prognostičari najavili, u večernjim je satima pala kiša, a bilo je i grmljavine. Srećom, nije to omelo ni nogometaše NK Varaždina ni publiku da uživaju u zasluženoj pobjedi i ulasku u Prvu HNL!

I sljedećih dana atmosfera neće biti posve stabilna pa će uz promjenljivu naoblaku mjestimice u kopnenom području biti kiše i pljuskova, češćih na zapadu i sjeverozapadu. Bez obzira na pljuskove bit će toplije nego dosad, osobito na istoku zemlje. Nova prognoza za dane koji su pred nama razlikuje se od dosadašnje pa donosimo najnovije informacije iz DHMZ-a:
Na varaždinskom području kiše i grmljavine bit će i danas, vjerojatno već i prijepodne, a u najtoplijem dijelu dana temperatura će biti oko 20 Celzijevih stupnjeva. Vjetra neće biti, ili pak će biti vrlo slab.

Nakon kišne noći, jutro bi u ponedjeljak trebalo biti suho, ali bi kiša opet mogla pasti tijekom poslijepodneva. Očekuje se temperatura od 18 stupnjeva, ali bi već u utorak mogla pasti za dva do tri stupnja. Osim toga, utorak nam donosi i puno kiše.

Prema trenutnoj prognozi, nakon još nešto malo kiše u srijedu, u nastavku tjedna trebalo bi biti suho.

Biometeorološka prognoza za nedjelju
Nastavlja se razdoblje promjenljivog vremena zbog kojeg biometeorološke prilike neće biti sasvim povoljne. Kod osjetljivijih meteoropata i kroničnih bolesnika može doći do umora, manjka energije i nešto izraženijih tegoba od kojih inače pate kronični bolesnici. Savjetujemo laganu prehranu i dovoljno tekućine. Tegobe će biti nešto izraženije na sjevernom Jadranu.

a.kučić/sjever.hr 19.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.