Now Reading:
HNS stao uz HUP i ogradio se od ministra Kujundžića: „Poslodavcima dugove moramo vratiti, a ne ih ucjenjivati“
Full Article 2 minutes read

HNS stao uz HUP i ogradio se od ministra Kujundžića: „Poslodavcima dugove moramo vratiti, a ne ih ucjenjivati“

kujundžić

Prvo moramo počistiti u svojem dvorištu, a tek onda apelirati na druge. Hrvatska dugo čeka unaprjeđenje i reformu zdravstvenog sustava pa umjesto da se bavi prozivkama poslodavaca, Kujundžiću predlažemo da ubaci u reformski tempo HNS-ovih ministara“, kažu u Hrvatskoj narodnoj stranci – liberalnim demokratima.

U HNS-u, naime, smatramo da izjave ministra zdravstva Milana Kujundžića – da Hrvatska udruga poslodavaca mora osigurati zdravstvenom sustavu vraćanje duga za neplaćeno zdravstveno osiguranje, pa će onda država podmiriti svoje dugove veledrogerijama – nisu primjerene i da se time šalje jako loša poruka poslodavcima u Hrvatskoj.

Jedna od osnovnih uloga svake moderne i uređene države je da uredno podmiruje svoje obveze, kako bi to mogli kasnije tražiti od ostalih dionika u društvu i to bi svaki ministar trebao znati.

Zadatak ove Vlade jest vratiti zaostala dugovanja tvrtkama. Veledrogerije s punim pravom očekuju da im se vrati dug od 2,6 milijardi kuna i smatramo da si predstavnik Vlade ne smije dopustiti da praktički ucjenjuje poslodavce. Pogotovo je to neprimjereno kada se nosi velik dio odgovornosti za nečiju likvidnost ili nelikvidnost poslovanja“, kažu u HNS-u.

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati i o ovom će pitanju, kao i o pronalaženju modela isplate dugova veledrogerijama razgovarati s koalicijskim partnerima.

www.sjever.hr 17.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.