Now Reading:
Hoće li se na varaždinskom fakultetu uskoro predavanja održavati i na engleskom jeziku?
Full Article 3 minutes read

Hoće li se na varaždinskom fakultetu uskoro predavanja održavati i na engleskom jeziku?

nina begičević

Dan međunarodne suradnje održan u četvrtak na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike središnji je događaj u okviru FOI International Days 2019, koje je jedno od najuspješnijih i najdugovječnijih događanja na tom fakultetu, a u okviru istog je održano nekoliko značajnih predavanja te panel diskusija na temu inovativnih pristupa u edukaciji u međunarodnim učionicama.

Predavanja su na FOI-ju ovom prigodom održali Susan Loubet s francuskog tehnološkog učilišta ESIEA, Judit Trombitas i Norbert Nagy sa Sveučilišta u Pečuhu, profesor Henry Muccini sa Sveučilišta L’Aquila u Italiji, profesor Glenn Smith sa Sveučilišta Južna Florida, profesor Tung- Chen Lin s Nacionalnog sveučilišta u Taipei-ju.

Postigli smo velik uspjeh u internacionalizaciji, pa tako trenutno imamo 20-ak studenata sa partnerskih sveučilišta iz Francuske i Belgije koji borave kod nas na FOI-ju, a to je velik događaj za nas i za naš grad. Isto tako, trebamo potaknuti i naše studente da odu na međunarodnu razmjenu u zemlje partnerskih sveučilišta, stoga organiziramo ovaj događaj već dugi niz godina s tim ciljem, rekao je dekan FOI-ja prof. dr. sc. Neven Vrček.

Tako je značajan broj studenata ovih dana na FOI-ju imao priliku čuti sve informacije vezane uz Erasmus+ studijski boravak te stručnu praksu u inozemstvu, a FOI su ispunili i informativni pultovi gostujućih sveučilišta i partnerskih fakulteta.

Internacionalizacija je prioritet FOI-ja i radimo na tome već dugi niz godina. Želja nam je da otvorimo mogućnosti suradnje sa sveučilištima u zemljama s kojima do sada nismo imali suradnju, a to su primjerice Italija i Njemačka. Isto tako, želja nam je da proširimo suradnju i na azijske zemlje jer one gotovo svakodnevno pokazuju interes da njihovi studenti dođu kod nas studirati, stoga povećavamo broj predmeta na engleskom jeziku, a u konačnici cilj nam je da otvorimo studijski program FOI-ja na engleskom jeziku – naglasila je prodekanica za znanstvenoistraživački rad FOI-ja izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Organizator Dana međunarodne suradnje na FOI-ju je Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja.

s.kalajdžija/sjever.hr 16.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.