Now Reading:
Vakula nam za vikend najavljuje novi prodor hladnog zraka
Full Article 2 minutes read

Vakula nam za vikend najavljuje novi prodor hladnog zraka

vakula

Vjerovali ili ne, hladna fronta s Arktika po drugi će put u ovom mjesecu prodrijeti do naših krajeva. Već u nedjelju će značajno zahladiti u središnjoj Europi, dok će početkom tjedna arktička fronta zahvatiti Balkanski poluotok i Mediteran.

Zbog novog prodora hladnog zraka ponovno će značajno zahladiti, a meteorolozi sa Severe Weathera ne isključuju snijeg u nizinama i novi mraz.

HRT-ov meteorolog Zoran Vakula u najnovijoj prognozi potvrđuje kako će od nedjelje opet biti hladnije, oblačnije, kišovitije i vjetrovitije. Ponegdje će biti i obilnije kiše, u nedjelju osobito na Jadranu i područjima uz njega, zatim i u sjevernijim krajevima.

No, dok čekamo nedjelju i prodor hladnog zraka danas još možemo uživati u donekle lijepom vremenu. Prema prognozi DHMZ-a očekuje nas pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro mjestimice kratkotrajna magla. Poslijepodne uz više oblaka u unutrašnjosti su mogući pljuskovi s grmljavinom. Prema kraju dana sa zapada porast naoblake, mjestimice uz kišu, ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorju. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na istoku jugoistočni, a na Jadranu jugozapadnjak i jugo. Najniža jutarnja temperatura od 5 do 10, na Jadranu između 9 i 14 °C. Najviša dnevna od 19 do 24 °C.

s.kalajdžija/sjever.hr 11.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.