Now Reading:
Znate li da je vrtićka olimpijada krenula iz Varaždina – ovako ona izgleda danas
Full Article 3 minutes read

Znate li da je vrtićka olimpijada krenula iz Varaždina – ovako ona izgleda danas

tenis

Nakon što su vrtićarci u ponedjeljak pokazali svoju maštu na likovnoj radionici, 18. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina nastavljen je u utorak višebojem na terenima Teniskog kluba „Varteks“.Organizator Festivala je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, a ovaj su program organizirali i proveli treneri TK „Varteks“, pod vodstvom Marijana Dugandžića. Djevojčice i dječaci natjecali su se u brzini i spretnosti, koristeći rekete i teniske loptice, a sudjelovalo je 60-ak mališana iz deset dječjih vrtića.

„Danas su djeca imala priliku doznati što je tenis, koji nam rekviziti za taj sport trebaju te kako izgledaju teniski tereni. Nije nam najvažnije tko će biti najbolji, već da se djeca druže, vježbaju, upoznaju različite sportove, sportske terene i dvorane te da se uče disciplini i prihvaćanju poraza kao sastavnog dijela sporta”, kazala je Anica Sitar, stručna suradnica u ZSUGV-u.

Ipak, na kraju sportskog druženja proglašeni su najuspješniji „natjecatelji”, a to su polaznici DV „Varaždin“ – Kozarčeva. Drugo su mjesto osvojili mališani iz Dječjeg vrtića „Čira-Čara”, a treće mjesto polaznici „Bajke”. Osim njih, natjecali su se mališani iz dječjih vrtića „Panda”, „Pinokio” „Zeko” i „Zečić” te DV „Varaždin“ – Aleja, Kozarčeva 2 i Trakošćanska.

Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina nastavit će se u srijedu na Gradskim bazenima u Varaždinu, gdje će mališani sudjelovati u natjecanjima u vodi, a dan kasnije će se u sportskoj dvorani „Varaždin” u Graberju moći okušati u spretnosti vožnje biciklom. Veliko finale Festivala bit će u petak, 10. svibnja, na Sportskom centru „Sloboda“, gdje će se od 16 sati održavati natjecanja u atletici i nogometu.

n.kalajdžija/sjever.hr 08.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.