Now Reading:
U svakom trenutku za akciju spremna 122 vatrogasca
Full Article 2 minutes read

U svakom trenutku za akciju spremna 122 vatrogasca

vatrogasci

U prostorijama Županijske uprave u petak je upriličen prijem za predstavnike županijske Vatrogasne zajednice i javnih vatrogasnih postrojbi s područja Koprivničko-križevačke županije povodom Dana hrvatskih vatrogasaca i njihovog zaštitnika svetog Florijana koji se obilježava 4. svibnja. Predstavnike je primio župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem, ujedno načelnikom županijskog Stožera civilne zaštite te županijskim pročelnicima.

Župan je zahvalio na uspješnoj suradnji te uputio čestitke vatrogascima koji se ističu u svojoj požrtvovnosti i iznimnoj profesionalnosti u obavljanju najtežih zadaća dodavši kako je ponosan što je Koprivničko-križevačka županija najvatrogasnija županija u državi.

„Odlično surađujemo na operativnoj i tehničkoj razini, a posebno treba istaknuti suradnju na  društvenoj razini jer vatrogastvo je na našem prostoru neizostavan dio sveukupnog društvenog život. Vatrogastvo u velikoj mjeri doprinosi razvoju društva, a posebice malih sredina. Županija nastoji tome doprinijeti, a vaša je spremnost garancija razvoja svakog našeg područja“, naglasio je župan.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan izvijestio je prisutne o provedenim aktivnostima te napomenuo kako Zajednica od operativnog članstva ukupno raspolaže s 1125 vatrogasca, a okosnicu čine 122 profesionalna vatrogasca u tri javne vatrogasne postrojbe Koprivnica, Križevci i Đurđevac, dok u 19 središnjih dobrovoljnih vatrogasnih društava i 119 ostalih društava djeluje  ukupno 1005 vatrogasaca koji su ispunjavali sve zakonom propisane uvjete. Zajednica raspolaže s 218 vatrogasnih vozila različitih tipova i 4 čamca za poplave i rad u ugroženim područjima.

s.kalajdžija/sjever.hr 04.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.