Now Reading:
U Lepoglavi postavljen prvi defibrilator na javnom mjestu
Full Article 2 minutes read

U Lepoglavi postavljen prvi defibrilator na javnom mjestu

defibrilator lepoglava

U Lepoglavi je postavljen prvi automatski vanjski defibrilator (AVD). Riječ je o prijenosnom uređaju jednostavne primjene koji se koristi kod reanimacije osoba sa srčanim zastojem.

Postavljenje ovog defibrilatora nastavak je aktivnosti koje Grad provodi vodeći brigu o građanima, a njihovo zdravlje odnosno životi zasigurno su na prvom mjestu. Nadamo se da neće biti potreba za korištenjem ovog defibrilatora, no u slučaju da do toga dođe želimo da postoji mogućnost pružanja brze i adekvatne pomoći o kojoj će ovisiti nečiji život – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prilikom postavljanja defibrilatora čiju je nabavku financirao Grad Lepoglava.

Tijekom postavljanja defibrilatora održana je kratka prezentacija uređaja, odnosno kako se njima koristiti u slučaju potrebe.
Uređaj je u potpunosti automatiziran i prilagođen za korištenje građanima koji tijekom njegova korištenja trebaju slijediti govorne upute. Tijekom prezentacije naglašeno je da je defibrilator bezopasan za osobu kojoj se pomoć pruža, budući da neće dozvoliti slanje električnog impulsa ako nakon provedene analize utvrdi da zato nema potrebe.

Defibrilator će biti umrežen s hitnom medicinskom službom te će u slučaju otvaranja kutije odnosno njegova korištenje o tome biti obaviješten tim hitne medicinske pomoći koji će odmah po dobivenoj informaciji krenuti prema navedenoj lokaciji.

Nakon ovog postavljenog na Domu kulture planiramo nabavku i postavljanje defibrilatora i na drugim lokacijama na gradskom području. Pozivam Varaždinsku županiju da također postavi defibrilatore na objektima koji su u njenom vlasništvu, a nalaze se na području Grada Lepoglave – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Prvi javni defibrilator u Lepoglavi postavljen je na vanjskom zidu Doma kulture gdje će biti dostupan građanima 24 sata na dan.

www.sjever.hr
30.04.2019.

Input your search keywords and press Enter.