Now Reading:
Što nas sve očekuje za 23. Dane travnjaka Koprivničko-križevačke županije
Full Article 2 minutes read

Što nas sve očekuje za 23. Dane travnjaka Koprivničko-križevačke županije

dani travnjaka

Ove godine 23. po redu Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije održavaju se od 3. do 5. svibnja na prostorima koprivničkog Sajmišta.

Manifestacija je to koja se profilirala na području stočarske, ratarske, ekološke, voćarske, vinogradarske i tradicijske poljoprivredne proizvodnje s naglaskom na ruralni razvoj. Upravo s ciljem poticanja ruralnog razvoja Županija je osigurala besplatan izlagački prostor za sve zainteresirane, kao i predstavljanje izlagača u katalogu. Također je usmjerena na proširenje ponude novim proizvodima, podizanje kvalitete nastupa izlagača, kao i podizanje kvalitete ekoloških i tradicionalnih proizvoda, te će se u tom smislu dodijeliti nagrade u raznim kategorijama poljoprivredne proizvodnje.

Uz nagrađivanje najboljih proizvođača kravljeg i kozjeg mlijeka te najperspektivnijeg mladog proizvođača mesa i mlijeka, ovogodišnja novost je nagrađivanje najboljih proizvođača silaže.

Program počinje u petak, 3. svibnja, stručnim predavanjima u prostorima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, a svečano otvorenje na rasporedu je u subotu, 4. svibnja na Sajmištu s početkom u 10 sati.

Uz prodajno-izlagačku izložbu domaćih proizvoda, Konjički klub Koprivnica ponovno je pripremio turnir u preponskom jahanju, gdje će se natjecati u brojim kategorijama. Posljednjeg dana manifestacije, 5. svibnja u 9 sati, na rasporedu je natjecanje u ručnoj košnji, a zatim će se održati tradicionalni prikaz ručne košnje, rastepanja, okretanja i sušenja sijena u organizaciji Udruge Zagoraca Podravine. Očekuje nas i turnir u preponskom jahanju te Bambino kup na kojemu će se predstaviti najmlađi uzgajivači teladi.

m.sopek/sjever.hr
30.04.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.