Now Reading:
Što nas sve očekuje za 23. Dane travnjaka Koprivničko-križevačke županije
Full Article 2 minutes read

Što nas sve očekuje za 23. Dane travnjaka Koprivničko-križevačke županije

dani travnjaka

Ove godine 23. po redu Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije održavaju se od 3. do 5. svibnja na prostorima koprivničkog Sajmišta.

Manifestacija je to koja se profilirala na području stočarske, ratarske, ekološke, voćarske, vinogradarske i tradicijske poljoprivredne proizvodnje s naglaskom na ruralni razvoj. Upravo s ciljem poticanja ruralnog razvoja Županija je osigurala besplatan izlagački prostor za sve zainteresirane, kao i predstavljanje izlagača u katalogu. Također je usmjerena na proširenje ponude novim proizvodima, podizanje kvalitete nastupa izlagača, kao i podizanje kvalitete ekoloških i tradicionalnih proizvoda, te će se u tom smislu dodijeliti nagrade u raznim kategorijama poljoprivredne proizvodnje.

Uz nagrađivanje najboljih proizvođača kravljeg i kozjeg mlijeka te najperspektivnijeg mladog proizvođača mesa i mlijeka, ovogodišnja novost je nagrađivanje najboljih proizvođača silaže.

Program počinje u petak, 3. svibnja, stručnim predavanjima u prostorima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, a svečano otvorenje na rasporedu je u subotu, 4. svibnja na Sajmištu s početkom u 10 sati.

Uz prodajno-izlagačku izložbu domaćih proizvoda, Konjički klub Koprivnica ponovno je pripremio turnir u preponskom jahanju, gdje će se natjecati u brojim kategorijama. Posljednjeg dana manifestacije, 5. svibnja u 9 sati, na rasporedu je natjecanje u ručnoj košnji, a zatim će se održati tradicionalni prikaz ručne košnje, rastepanja, okretanja i sušenja sijena u organizaciji Udruge Zagoraca Podravine. Očekuje nas i turnir u preponskom jahanju te Bambino kup na kojemu će se predstaviti najmlađi uzgajivači teladi.

m.sopek/sjever.hr
30.04.2019.

Input your search keywords and press Enter.