Now Reading:
Policija u Podravini ostala u šoku. Kroz Novigrad Podravski vozio 126 km/h
Full Article 2 minutes read

Policija u Podravini ostala u šoku. Kroz Novigrad Podravski vozio 126 km/h

policija

Tijekom vikenda, od 26. do 29. travnja, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Prometne nesreće su zabilježene poradi oduzimanja prednosti prolaska, neprilagođene brzine, nepropisne brzine i ne držanja životinje pod nadzorom. Vozači pod utjecajem alkohola nisu činili prometne nesreće. Jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao je mladi vozač.

Tijekom vikenda sankcionirano je 166 prometnih prekršaja od čega 18 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 97 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Jedan vozač je bio uhićen, te je proveden jedan žurni prekršajni postupak u kojem je vozač kažnjen novčanom kaznom i kaznom uvjetnog zatvora, te je istome izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, 26. travnja, u 14.40 sati u Ulici Petra Zrinskog u Đurđevcu, kada je 46-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,86 g/kg. Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 26. travnja, u 13.56 sata, na državnoj cesti DC 2, u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 126 km/h iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 km/h.

Pod utjecajem alkohola tijekom vikenda zatečen je jedan mladi vozač (00,00 do 0,50 g/kg – 1). Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača, utvrđena je u nedjelju, 28. travnja, u 03.16 sati na Trgu Karla Lukaša u Sv. I. Žabno kada je 21-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,29 g/kg. Mladi vozači sankcionirani su i poradi prekoračenja dopuštene brzine kretanja (2) i nepropisnog korištenja mobitela (1). Tijekom pojačanog nadzora prometa u nadzoru prometa nisu zatečeni recidivisti u činjenju prometnih prekršaja.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.