Now Reading:
Guraju li suci Šibenik u Prvu ligu pitaju se u NK Varaždinu?
Full Article 4 minutes read

Guraju li suci Šibenik u Prvu ligu pitaju se u NK Varaždinu?

nk varaždin

Prvenstvo Druge HNL ulazi u dramatičnu završnicu, ostala su još četiri kola, Šibenik i Varaždin vode mrtvu trku i nervoza sve više raste. U subotu su izgubili i jedni i drugi. Varaždin je teško poražen u Stanovima od Zadra, a Šibenik doma od Dugopolja koje se sada izravno umiješalo u borbu za Prvu ligu. Za Šibenikom zaostaju četiri, a za Varaždinom tri boda. No teško da će izdržati.

Uprava i igrači Varaždina nakon poraza u Zadru (0:3) sasuli su drvlje i kamenje na suca Titlića iz Hrvaca smatrajući kako ih je izravno oštetio ne dosudivši im dva penala i dodijelivši im pritom čak šest žutih i jedan crveni karton pa protiv Međimurja u subotu neće moći nastupiti čak petorica igrača. Oni koji bolje prate drugoligaške događaje ovog proljeća, ili cijelu ovu sezonu, ne čude se previše jer i ptice na grani znaju kako je Šibenik favoriziran od sudaca. Svi klubovi protiv kojih je Šibenik do sada igrao žalili su se na suđenje, a kao prilog tome izravno se optužuje i „boss“ sudačke organizacije Ante Kulušić koji je, koje li slučajnosti, baš iz Šibenika.


– Naglas ne mogu reći da Kulušić gura Šibenik u Prvu ligu, ali izgleda da sve vodi prema tome. Šibenik je favoriziran u skoro svakoj utakmici. Sviraju im se ti penali, suci ih guraju, a kod nas je sve obratno. Izvucite sami zaključak. Užasno sam razočaran. Apeliram na vas da nešto poduzmete, da javnost čuje što se događa u Drugoj ligi, što se događa Varaždinu. Danas sam otvorio novine, očekivao sam da će napasti suca, ali to se nije dogodilo. Štoviše, sve suprotno. Sprdali su se s nama, pisali su kako smo „dobili po repici“, a sudac je dobio sedmicu. Ako već ne smijemo ići dalje, nek se onda barem zna što se događa. Ovo je poraz sporta – rekao je za Indeks predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek.


U Zagrebačkoj 94 odlučili su javno progovoriti i traže da se u preostala četiri kola „podigne“ regularnost jer prevelik je ulog u igri. I Šibenika i Varaždina nema u Prvoj ligi već godinama, uložili su u taj cilj velike novce, u Varaždinu je zanimanje za nogomet veliko, u prosjeku imaju 2.000 gledatelja na domaćim utakmicama i nije čudno da se svim silama bore za ulazak u najviši rang hrvatskog nogometa. Optužbe s varaždinske strane sigurno će podići puno prašine, a podići će i tenzije između ova dva kluba na najvišu razinu uoči presudnog dvoboja koji je na rasporedu 18. svibnja na Varteksovom stadionu. Međutim, kako obje momčadi, očito zbog velikog pritiska koji je na njima, ne igraju osobito dobro i muče se u svakoj utakmici, ne smiju zanemariti niti ostale protivnike s kojima se još sastaju.

Varaždin će ove subote biti domaćin Međimurju koje se grčevito bori za ostanak, a Šibenik ide u goste Hajduku II s kojim se baš i „ne vole“. U 24. kolu, Varaždin ide u Siget kod Dragovoljca, a Šibenik će doma dočekati Kustošiju. U 25. kolu, rekli smo već, međusobno se sastaju u Varaždinu, da bi u posljednjem kolu Šibenik dočekao Dinamo II, s kojim je „u super odnosima“, a Varaždin će gostovati u Sesvetama. Bit će sigurno vatreno i zanimljivo vidjeti tko će koga na koncu „nadmudriti“.Tko će izravno u Prvu ligu, a tko će u kvalifikacije u kojima drugoligaši redovito gube.

r.lukavečki/sjever.hr 29.04.2019.

Input your search keywords and press Enter.