Now Reading:
Legenda hrvatskog nogometa izrazio sumnju u regularnost suđenja – smeta li nekoga mogući povratak NK Varaždina u Prvu ligu?
Full Article 2 minutes read

Legenda hrvatskog nogometa izrazio sumnju u regularnost suđenja – smeta li nekoga mogući povratak NK Varaždina u Prvu ligu?

davor vugrinec

Davor Vugrinec ima umjetničku galeriju u Radićevoj, u centru Zagreba, ovih dana njegova je kolekcija izložena u Osijeku, kad ga zovemo za komentar neke nogometne teme često zna reći – nisam dovoljno u tijeku. No, finiš je prvenstva u DrugojHNL i negdašnji Vatreni, danas dopredsjednik Varaždina potegnuo je do Zadra na utakmicu nakon koje je bio ljut kao rijetko kada – objavio je Jutarnji.hr

–  Na Varaždin idem i dalje, koliko god mogu. Većinom sam vezan za umjetnost, ali pogledam sina kako igra u kadetima i prvu ekipu Varaždina. Što me naljutilo? Ma nije to jedna utakmica. Ovaj sudečki kriterij kakav ima Varaždin je nešto za što sam smatrao da smo odavno prevladali u hrvatskom nogometu. Jako me pogodilo, vidio sam da se klub koji želi ući u Prvuligunastoji opstruirati. Ništa drugo ne očekujem nego da natjecanje bude pošteno. Danas, kad imamo sve te aparate i snimke frustrirajuće je gledati takvo nepravedno suđenje. Kao igrač svašta sam prošao, no to su bile devedesete. Ali da 2019. imamo iste sumnje, da doživljavamo jednake stvari… Da, pogodilo me. Baš me pogodilo – pričao je Vugrinec koji čestita Zadru na pobjedi, ali govori…

– Za nas su trebala biti dosuđena dva kaznena udarca, kod 1:0 bio je čisti penal. Tko zna kako bi se u tom slučaju razvijala utakmica. Petorica igrača nam zbog kartona ne smije igrati sljedeći susret. Ali to, ističem, nema veze sa Zadrom.

Mislite da je nekome u interesu zaustaviti Varaždin da ne uđe u najviši rang?

– Ne bih se nervirao da nisam vidio kriterij koji nije pravedan. I to već peti-šesti put…

Kako tumačite da su mnogi pričali u HNS-u kako Varaždin treba hrvatskom nogometu, a sad govorite da vas se siječe?

– Samo apeliram na ljude koji vode sudačku organizaciju da bude pravedno. Želimo pravo da se poštenom igrom izborimo za prolaz. Možda bi Zadar svejedno pobijedio jer je igrački bio nadmoćan, ali zbog zbivanja tijekom susreta pitamo se je li sve regularno i hoće li biti do kraja. To me jako boli zato jer u nogometu nemam nikakav interes, samo želim pomoći.

www.sjever.hr/Jutarnji.hr

Input your search keywords and press Enter.