Now Reading:
Trgovine povećavaju svoje prihode – u kojoj Vi ostavljate svoj novac?
Full Article 2 minutes read

Trgovine povećavaju svoje prihode – u kojoj Vi ostavljate svoj novac?

Ukupni prihodi poduzetnika u trgovini na malo iznosili su 43,5 milijardi kuna, što je povećanje za 12,1% u odnosu na prethodnu godinu. Najveće prihode u djelatnosti trgovine na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama ostvario je LIDL HRVATSKA d.o.o. k.d., u iznosu od 4,6 milijardi kuna i PLODINE d.d., u iznosu od 4,2 milijarde kuna. 

Bez uključenih rezultata KONZUMA d.d., poduzetnici u navedenoj djelatnosti iskazali su pozitivan konsolidirani financijski rezultat u iznosu od 760,6 milijuna kuna, što je povećanje za 33,3% u odnosu na 2016. godinu. LIDL HRVATSKA d.o.o. k.d. iskazao je najbolji rezultat poslovanja u 2017. godini u iznosu od 267,2 milijuna kuna dobiti, a slijede ga TOMMY d.o.o.PEVEC d.d.PLODINE d.d. STUDENAC d.o.o.

Prosječna mjesečna obračunata neto plaća zaposlenih kod poduzetnika u djelatnosti trgovine na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama u 2017. godini iznosila je 4.349 kuna, što je za 6,9% više u odnosu na prethodno razdoblje te za 19,0% manje od prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih kod poduzetnika na razini RH (5.372 kune). Promatrano na razini županija, najviše poduzetnika iz djelatnosti trgovine na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama ima sjedište u sljedećim županijama: Gradu Zagrebu (679), Splitsko-dalmatinskoj (428), Istarskoj (289) i Primorsko-goranskoj (234). 

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.