Now Reading:
Težak poraz Varaždina, ali izgubio je i Šibenik
Full Article 3 minutes read

Težak poraz Varaždina, ali izgubio je i Šibenik

nk varaždin

Potpuno neočekivano, ali opet  zasluženo nogometaši Varaždina izgubili su na uvijek teškom gostovanju u Zadru s visokih 3:0. Sve je počelo po zlu u 2. minuti kada je jedanaesterac skrivio Perković, a Župan ga sigurno realizirao. Nije Varaždin uopće igrao dobro, nije dobro ušao u utakmicu. Za razliku od njih Zadrani su bili agresivni i borbeni jer znali su da samo takvim pristupom mogu do bodova i uspjeli su.

S dva gola Repića u nastavku potopili su sve nade Varaždina, ako ih je uopće i bilo. U 64. minuti Glavica je zaradio isključenje zbog psovanja suca i to je izgleda prelomilo sve. Do tada je još tinjala kakva – takva nada, ali nakon toga bilo je jasno da će bodovi ostati u Zadru. Sva je sreća što je i Šibenik doma izgubio od Dugopolja pa je zaostatak Varaždina u odnosu na Šibenik ostao samo jedan bod. Međutim, sada se i Dugopolje umiješalo u borbu za naslov i Prvu ligu.

Leon Benko, igrač Varaždina: Kad je sudac dosudio penal u 2. minuti onda sam znao u kojem će smjeru ići utakmica. Imali smo i mi ruku u šesnaestercu, imali smo još neke sumnjive situacije, ali nije ih sudio. Podijelio nam je šest žutih kartona, a Zadranima tri. Uglavnom nije imao ujednačen kriterij. Međutim, moramo priznati da nismo igrali dobro i da smo na kraju zasluženo izgubili.  

Zadar – Varaždin 3:0 (1:0)
Zadar – stadion Stanovi. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace). Žuti kartoni: Zebić, Sambolec, Jertec, Stolnik, Perković, Kolarić (Vž), Jurić, Tokić, Kulaš (Zd). Crveni karton: Glavica (64)
Strijelci:1:0 Župan (2-11m), 2:0 Repić (70), 3:0 Repić (77).
Zadar: Bender, Repić, Pranić, Muić, Tokić, Žderić, Župan (od 78. Blažević), Jerbić, Begić (od 75. Jurić), Knežević (od 66. Llanos), Kulaš.
Varaždin: Nevistić, Perković (od 75. Sambolec), Stolnik, Senić, Miličević, Brlečić (od 74. Težak), Zebić (od 60. Kolarić), Fučak, Jertec, Glavica, Benko.

Rezultati 22. kola Druge HNL: Hrv. Dragovoljac – Hajduk II 0:1, Sesvete – Lučko 3:1, Međimurje – Kustošija 1:1, Solin – BSK 2:2 , Zadar – Varaždin 3:0, Šibenik – Dugopolje 0:1 Nedjelja, 28. travnja, Osijek II – Dinamo II
Poredak: 1. Šibenik 42, 2. Varaždin 41, 3. Dugopolje 38, 4. Hajduk 36, 5.Sesvete 35 itd.
U 23. kolu Varaždin će biti domaćin Međimurju, a Šibenik će u goste Hajduku II, dok Dugopolje dočekuje Sesvet.

r.lukavečki/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.