Now Reading:
U Zagorju rade sve kako bi mladima pojasnili da alkohol i vožnja ne idu zajedno
Full Article 2 minutes read

U Zagorju rade sve kako bi mladima pojasnili da alkohol i vožnja ne idu zajedno

promet

Završava još jedna godina provedbe projekta „Bez promila“. Raznovrsne projektne aktivnosti bile su usmjerene na smanjenje broja prometnih nesreća i podizanje svijesti o stravičnim posljedicama konzumiranja alkohola osoba koje sudjeluju u prometu, posebice mladih vozača/ica.

U posljednjoj godini bile su uključene sve srednje škole s područja Krapinsko-zagorske županije. Preko 900 učenika/ca iz 9 srednjih škola uključilo se u provedbu već poznatih predavanja i akcija „Bez promila“ sa simulacijom s tzv. „pijanim naočalama“. Ovim naočalama simulira se iskrivljena percepcija vida, odnosno slika kakvu imaju osobe u alkoholiziranom stanju. Kroz sudjelovanje u aktivnosti učenici/e stječu uvid kako alkohol vidno smanjuje njihove sposobnosti. Aktivnostima se radi na podizanju svijesti mladih o važnosti odgovornog ponašanja u prometu, kako alkohol smanjuje njihove sposobnosti te kakve posljedice mogu nastati zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Na istu temu održane su i edukacije u autoškolama za buduće vozače/ice.

Zajedničkim snagama su udruga Regenerator, udruga Mraz i Mreža udruga Zagor organizirale koncert u Zagorskom centru urbane kulture Regenerator u Zaboku. Koncertom se promoviralo odgovorno ponašanje mladih tijekom izlazaka i vožnje bez utjecaja alkohola. Posljednjom aktivnošću završava još jedna godina provedbe projekta a od svibnja kreću nove aktivnosti i rad s mladima u području prevencije vožnje u alkoholiziranom stanju.

Projekt provodi Mreža udruga Zagor zajedno s partnerima Policijskom upravom Krapinsko-zagorskom, udrugom Regenerator i Krapinsko-zagorskom županijom. Projekt je sufinanciran kroz provedbu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa pri Ministarstvu unutarnjih poslova.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.