Now Reading:
U Zagorju rade sve kako bi mladima pojasnili da alkohol i vožnja ne idu zajedno
Full Article 2 minutes read

U Zagorju rade sve kako bi mladima pojasnili da alkohol i vožnja ne idu zajedno

promet

Završava još jedna godina provedbe projekta „Bez promila“. Raznovrsne projektne aktivnosti bile su usmjerene na smanjenje broja prometnih nesreća i podizanje svijesti o stravičnim posljedicama konzumiranja alkohola osoba koje sudjeluju u prometu, posebice mladih vozača/ica.

U posljednjoj godini bile su uključene sve srednje škole s područja Krapinsko-zagorske županije. Preko 900 učenika/ca iz 9 srednjih škola uključilo se u provedbu već poznatih predavanja i akcija „Bez promila“ sa simulacijom s tzv. „pijanim naočalama“. Ovim naočalama simulira se iskrivljena percepcija vida, odnosno slika kakvu imaju osobe u alkoholiziranom stanju. Kroz sudjelovanje u aktivnosti učenici/e stječu uvid kako alkohol vidno smanjuje njihove sposobnosti. Aktivnostima se radi na podizanju svijesti mladih o važnosti odgovornog ponašanja u prometu, kako alkohol smanjuje njihove sposobnosti te kakve posljedice mogu nastati zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Na istu temu održane su i edukacije u autoškolama za buduće vozače/ice.

Zajedničkim snagama su udruga Regenerator, udruga Mraz i Mreža udruga Zagor organizirale koncert u Zagorskom centru urbane kulture Regenerator u Zaboku. Koncertom se promoviralo odgovorno ponašanje mladih tijekom izlazaka i vožnje bez utjecaja alkohola. Posljednjom aktivnošću završava još jedna godina provedbe projekta a od svibnja kreću nove aktivnosti i rad s mladima u području prevencije vožnje u alkoholiziranom stanju.

Projekt provodi Mreža udruga Zagor zajedno s partnerima Policijskom upravom Krapinsko-zagorskom, udrugom Regenerator i Krapinsko-zagorskom županijom. Projekt je sufinanciran kroz provedbu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa pri Ministarstvu unutarnjih poslova.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.