Now Reading:
Prosvjede u Varaždinu (ni)je uspio?
Full Article 1 minutes read

Prosvjede u Varaždinu (ni)je uspio?

Na treći prosvjed građanske inicijative „Varaždinsko smeće“, ovoga puta pod nazivom „Kaj je preveč, je preveč!“, u petak se na Korzu odazvalo 200-injak građana.
Inicijativa je u najavi prosvjeda istaknula da su prethodna dva organizirali potaknuti „nezadovoljstvom građana zbog neopisive bahatosti izvršne vlasti u rješavanju problema nastalih uslijed drastičnog poskupljenja odvoza smeća, kao i niza povezanih tema, poput netransparentnosti oko rješavanja problema bala u Brezju“.

Za ovaj prosvjed dodali su da je neposredni povod pritisak i zastrašivanje članova grupe.Među govornicima Matija Mikac je ponovio da su se okupili nezadovoljni previsokim računima za odvoz otpada i nerješavanjem problema baliranog otpada, ali i pritiscima na članove, poput njega kod njegovog poslodavca – Sveučilišta Sjever. Glumac Marinko Prga je poručio da ne želi ovu gradsku vlast, a Marijan Dominko, županijski vijećnik Živog zida, naglasio da je prosvjed organiziran zbog napada na malog čovjeka.
Podršku prosvjednicima dali su predstavnici nekih stranaka, SDP-a, Reformista, Mosta, Pametno, predsjednik 7. mjesnog odbora Biškupec Juraj Rožić…

n.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.