Now Reading:
Prosvjede u Varaždinu (ni)je uspio?
Full Article 1 minutes read

Prosvjede u Varaždinu (ni)je uspio?

Na treći prosvjed građanske inicijative „Varaždinsko smeće“, ovoga puta pod nazivom „Kaj je preveč, je preveč!“, u petak se na Korzu odazvalo 200-injak građana.
Inicijativa je u najavi prosvjeda istaknula da su prethodna dva organizirali potaknuti „nezadovoljstvom građana zbog neopisive bahatosti izvršne vlasti u rješavanju problema nastalih uslijed drastičnog poskupljenja odvoza smeća, kao i niza povezanih tema, poput netransparentnosti oko rješavanja problema bala u Brezju“.

Za ovaj prosvjed dodali su da je neposredni povod pritisak i zastrašivanje članova grupe.Među govornicima Matija Mikac je ponovio da su se okupili nezadovoljni previsokim računima za odvoz otpada i nerješavanjem problema baliranog otpada, ali i pritiscima na članove, poput njega kod njegovog poslodavca – Sveučilišta Sjever. Glumac Marinko Prga je poručio da ne želi ovu gradsku vlast, a Marijan Dominko, županijski vijećnik Živog zida, naglasio da je prosvjed organiziran zbog napada na malog čovjeka.
Podršku prosvjednicima dali su predstavnici nekih stranaka, SDP-a, Reformista, Mosta, Pametno, predsjednik 7. mjesnog odbora Biškupec Juraj Rožić…

n.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.