Now Reading:
Saznajte što će se sve obnavljati u bolničkim kompleksima u Toplicama, Marofu, Lepoglavi i Klenovniku
Full Article 1 minutes read

Saznajte što će se sve obnavljati u bolničkim kompleksima u Toplicama, Marofu, Lepoglavi i Klenovniku

bolnica

Dožupan Robert Vugrin na 10. sjednici Županijske skupštine iznio je prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduživanje za energetsku obnovu bolničkih kompleksa u Varaždinskim Toplicama, Varaždinu, Novom Marofu, Klenovniku i Lepoglavi.

Tako je projekt energetske obnove Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice koji predviđa obnovu skupa zgrada Terme, Konstantinov dom, Hidroterapija terme i Konstantinovu kupelj iznosi preko 42 milijuna kuna, od čega je preko 21 milijun bespovratnih sredstava.

Nadalje, s energetskom obnovom kreće se i na zgradi Lovrine kupelji u vrijednosti od 4,1 milijun bespovratnih sredstava, a potrebno je osigurati još 4 milijuna kuna. Također, Dom za starije i nemoćne osobe Varaždin energetski će se obnoviti projektom vrijednim preko 28 milijuna kuna, od čega je 14,6 bespovratnih sredstava iz EU fondova.

U Općoj bolnici Varaždin energetski će se obnoviti zgrada paviljona, ležaona i laboratorij u Klenovniku u vrijednosti preko 7,5 milijuna kuna, a pritom je odobreno 3,9 bespovratnih sredstava iz EU fondova. Uz spomenuto, u Lepoglavi, Novom Marofu i Varaždinskim Toplicama obnavljat će se domovi zdravlja u ukupnoj vrijednosti 11 milijuna kuna.

m.horvat/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.