Now Reading:
Porezni inspektori opet u akciji – ove su tri djelatnosti posebno „na udaru”
Full Article 2 minutes read

Porezni inspektori opet u akciji – ove su tri djelatnosti posebno „na udaru”

porezna

Do 2. svibnja ove godine, ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave, u suradnji s Poreznom upravom, provodit će pojačane nadzore fiskalizacije, prenosi N1.

“U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji sa Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze”, najavili su u priopćenju.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:
1. iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije,
2. pripreme i usluživanja hrane i pića i
3. proizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda.

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se do 2. svibnja 2019. godine.
“Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu”, prenosi N1.

www.sjever.hr/N1

Input your search keywords and press Enter.