Now Reading:
Fina upozorava poduzetnike: Ne zaboravite kad istječe rok za predaju godišnjih financijskih izvještaja – kazne i do 100 tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

Fina upozorava poduzetnike: Ne zaboravite kad istječe rok za predaju godišnjih financijskih izvještaja – kazne i do 100 tisuća kuna

obrt

Do četvrtka je godišnje financijske izvještaje predalo manje od polovine obveznika, stoga Financijska agencija (Fina) podsjeća da u utorak, 30. travnja, istječe rok za predaju izvještaja (GFI) za 2018. godinu.

Zaključno s današnjim danom, u Registar godišnjih financijskih izvještaja zaprimljeno je i obrađeno 56.260 godišnjih financijskih izvještaja za 2018. godinu, što znači da je od ukupno 162.863 obveznika svoju obvezu ispunilo njih 34,5 posto, navodi se u priopćenju Fine koje prenosi tportal.
Napominje se da je izvještaje moguće dostaviti putem internetske aplikacije RGFI, uz korištenje digitalnog certifikata, zatim u svim poslovnicama Fine u redovnom radnom vremenu, kao i poštom, kao preporučenu pošiljku, na adresu najbliže podružnice.


Iz Fine podsjećaju da je prema Zakonu o računovodstvu godišnji financijski izvještaj za statističke i druge potrebe potrebno dostaviti do 30. travnja ove godine, a u svrhu javne objave u roku od šest mjeseci od isteka poslovne godine. Napominju da je obje obveze moguće ispuniti istovremeno, do 30. travnja, predajom GFI-a za statističke i druge potrebe te u svrhu javne objave (svrha predaje 3), piše tportal.


Iz Fine upozoravaju da je za obveznike koji ne dostave godišnji financijski izvještaj i svu propisanu dokumentaciju zakonom propisana novčana kazna u iznosu od 10 do 100 tisuća kuna, a za odgovornu osobu u iznosu od 5 do 20 tisuća kuna.

www.sjever.hr/T portal

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.