Now Reading:
Fina upozorava poduzetnike: Ne zaboravite kad istječe rok za predaju godišnjih financijskih izvještaja – kazne i do 100 tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

Fina upozorava poduzetnike: Ne zaboravite kad istječe rok za predaju godišnjih financijskih izvještaja – kazne i do 100 tisuća kuna

obrt

Do četvrtka je godišnje financijske izvještaje predalo manje od polovine obveznika, stoga Financijska agencija (Fina) podsjeća da u utorak, 30. travnja, istječe rok za predaju izvještaja (GFI) za 2018. godinu.

Zaključno s današnjim danom, u Registar godišnjih financijskih izvještaja zaprimljeno je i obrađeno 56.260 godišnjih financijskih izvještaja za 2018. godinu, što znači da je od ukupno 162.863 obveznika svoju obvezu ispunilo njih 34,5 posto, navodi se u priopćenju Fine koje prenosi tportal.
Napominje se da je izvještaje moguće dostaviti putem internetske aplikacije RGFI, uz korištenje digitalnog certifikata, zatim u svim poslovnicama Fine u redovnom radnom vremenu, kao i poštom, kao preporučenu pošiljku, na adresu najbliže podružnice.


Iz Fine podsjećaju da je prema Zakonu o računovodstvu godišnji financijski izvještaj za statističke i druge potrebe potrebno dostaviti do 30. travnja ove godine, a u svrhu javne objave u roku od šest mjeseci od isteka poslovne godine. Napominju da je obje obveze moguće ispuniti istovremeno, do 30. travnja, predajom GFI-a za statističke i druge potrebe te u svrhu javne objave (svrha predaje 3), piše tportal.


Iz Fine upozoravaju da je za obveznike koji ne dostave godišnji financijski izvještaj i svu propisanu dokumentaciju zakonom propisana novčana kazna u iznosu od 10 do 100 tisuća kuna, a za odgovornu osobu u iznosu od 5 do 20 tisuća kuna.

www.sjever.hr/T portal

Input your search keywords and press Enter.