Now Reading:
Djeca otišla na izlet u Krapinu a Bandić ih ispratio
Full Article 2 minutes read

Djeca otišla na izlet u Krapinu a Bandić ih ispratio

bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer je s južnog parkirališta zgrade Gradske uprave ispratio djecu hrvatskih branitelja na jednodnevni izlet u Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini.

40-ero djece ide u Krapinu, a cilj izleta je da se djeca uključe u razne zabavno-obrazovne programe i da što kvalitetnije provedu slobodno vrijeme te da se upoznaju sa znamenitostima Republike Hrvatske, rekao je gradonačelnik Bandić.

Gradonačelnik je također dodao kako će tijekom ljeta 250-ero djece hrvatskih branitelja ljetovati na moru, a za što je Gradski ured za branitelje izdvojio oko 400 000 kuna.

Pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih je istaknula kako se u okviru programa Dan za radost izlet organizira 3. godinu zaredom i da je namijenjen djeci iz obitelji slabijega socijalnog statusa. Danas putujemo u Krapinu kako bi djeca posjetila Muzej krapinskih neandertalaca  i upoznala se s najvažnijim paleoantropološkim lokalitetom svijeta.

Pročelnica je također naglasila da su za djecu organizirane i dvije edukativne radionice te da će se na programu Dan za radost raditi i nadalje. Djeca su dosad posjetila Povijesni muzej i Krašograd te su bila na radionici krunidbe kralja Tomislava i na dvodnevnome zimovanju u Domu Crvenog križa na Sljemenu. Tradicionalno, 20. put i ove godine u četiri termina organiziramo ljetovanje za djecu hrvatskih branitelja, rekla je.

Tekst i foto zagreb.hr

Input your search keywords and press Enter.