Now Reading:
Slijedi li nam egzodus liječnika obiteljske medicine?
Full Article 2 minutes read

Slijedi li nam egzodus liječnika obiteljske medicine?

doktor

Specijalisti obiteljske medicine iz Hrvatske imaju sada priliku zaposliti se u Velikoj Britaniji jednostavnije i brže nego ikada prije. Britanski Državni zavod za zdravstvo (NHS) pokrenuo je nedavno najveći međunarodni program zapošljavanja nekoliko tisuća specijalista obiteljske medicine u Velikoj Britaniji, a koji će biti proveden kroz nekoliko narednih godina.

Za pronalazak i zapošljavanje specijalista obiteljske medicine iz svih zemalja članica EU, pa tako i Hrvatske, zadužena je Paragona, poljska agencija koja se bavi pronalaskom i zapošljavanjem medicinskog kadra diljem Europe. Agencija osigurava liječnicima besplatne pripreme za novi posao, uključujući tečaj engleskog jezika, a britanski Državni zavod za zdravstvo jamči da na provođenje programa i zapošljavanje liječnika neće utjecati konačni ishod Brexita.

“Željela bih poručiti svim specijalistima obiteljske medicine iz država članica Europske unije da su dobrodošli u britanski NHS. U Engleskoj postoji goruća potreba za specijalistima obiteljske medicine, stoga se uvjeti ponuda i ugovori koje s nama potpišu neće kršiti niti mijenjati bez obzira na ishode Brexita.“, poručuje Rachel Souter, voditeljica međunarodnog odjela za regrutiranje britanskog NHS-a.


Prva faza međunarodnog programa regrutiranja britanskog NHS-a završena je kada je Paragona uspješno zaposlila 25 europskih specijalista obiteljske medicine u Lincolnshireu u sjevernoistočnom dijelu Engleske. Tvrtka je trenutno orijentirana na zapošljavanje liječnika u Midlandsu, središnjem dijelu Engleske, gdje će regrutirati i obučiti stotinjak medicinskih stručnjaka.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.