Now Reading:
Na “Coolijadi” u Čakovcu već godinama nema remećenja javnog reda i mira
Full Article 3 minutes read

Na “Coolijadi” u Čakovcu već godinama nema remećenja javnog reda i mira

maturanti

U Tehničkoj školi Čakovec održana je konferencija za medije na kojoj su najavljeni Dani maturanata u Međimurju – Coolijada 2019. Program su predstavili načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač s policijskim službenikom Mladenom Zadravcem, ravnatelj Tehničke škole Čakovec i ovogodišnji domaćin Coolijade Dražen Blažeka te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak. Projekt „Coolijade“ već godinama se uspješno održava bez remećenja javnog reda i mira, a za to je zaslužna dobra organizacija i koordinacija Policijske uprave međimurske, Međimurske županije te gradova Čakovca, Preloga i Murskog Središća, ali i ravnatelja srednjih škola te roditelja maturanata.

Ovogodišnji domaćin je Tehnička škola Čakovec, a ravnatelj Dražen Blažeka naglasio je da pripreme idu svojim tijekom, sve s ciljem da se učenici završnih razreda srednjih škola građanima Međimurske županije predstave u najboljem svjetlu. „Aktivnosti počinju 17. svibnja, a završavaju mimohodom maturanata 22. svibnja. Ruta je uobičajena – od Ekonomske i trgovačke škole Čakovec prema centru Čakovca, nakon čega će se uputiti prema SRC-u Mladost gdje će biti proglašeni najbolji maturanti“, rekao je ravnatelj Blažeka.

Ispred Međimurske županije predstavljanju programa „Coolijade“ nazočila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak. Iskoristila je priliku da naglasi ponos učenicima i srednjim školama Međimurja te činjenicu da se njihovi uspjesi neprestano stavljaju u prvi plan. „Važno nam je da školovanje naših maturanata završi nečim lijepim i pozitivnim, a to će biti program „Coolijade“. Drago mi je što iz godine u godinu svojim ponašanjem potvrđuju zrelost i odgovornost te zajedno s nama organizatorima, daju primjer cijeloj Hrvatskoj“, kazala je pročelnica Novak te istaknula kako je upravo povorka maturanata najsvečaniji dio programa.

Policijska uprava međimurska tih će se nekoliko dana brinuti za održavanje reda i mira te čuvati i usmjeravati srednjoškolce koji se opraštaju od važnog životnog razdoblja. Upravo je Policijska uprava prije 15 godina i pokrenula projekt. Načelnik Ivan Sokač istaknuo je želju i vjeru da ni ove godine neće biti većih problema.

Tijekom održavanja Dana maturanata bit će organizirane ophodnje koje će činiti policijski službenici, roditelji, komunalni redari i zaštitari. U budućem razdoblju u školama će uslijediti sastanci policijskih službenika i učenika završnih razreda na kojima će biti pozvani na odgovorno i uzorno ponašanje.

Policijski službenik Mladen Zadravec dodao je da će se maturanti u poslijepodnevnim satima okupljati u čakovečkom parku, a predstavnici Udruge CeZaM osigurat će im dobru glazbu. „Posljednjeg dana Coolijade, u srijedu 22. svibnja od 15 sati bit će zatvoren dio od Vukovarske ulice do trgovačkog centra KTC radi veće sigurnosti maturanata za vrijeme svečanog mimohoda.“

Od 29. travnja do 21. svibnja putem kupona u Listu Međimurje i Međimurskim novinama, na portalima eMedjimurje i Međimurske novine, kao i na televiziji Srce TV, moći će se glasovati za najmaturanticu i najmaturanta. Za pobjednike su osigurane vrijedne nagrade, a birat će se i najoriginalniji razred koji će biti nagrađen jednodnevni izletom u Toplice Sveti Martin.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.