Now Reading:
Hrvatske vode osigurale 10 milijuna kuna za sanaciju klizišta po cijeloj Varaždinskoj županiji
Full Article 2 minutes read

Hrvatske vode osigurale 10 milijuna kuna za sanaciju klizišta po cijeloj Varaždinskoj županiji

stričak

Hrvatske vode svojim će sredstvima u iznosu od gotovo 10 milijuna kuna u ovoj godini sufinancirati sanaciju više desetaka klizišta na području Varaždinske županije.

– Nedavno smo u općini Bednja imali primjer da je klizište ozbiljno ugrožavalo prometnicu koju je koristio školski autobus. Promet je posebno bio otežan i opasan za vrijeme kiša i snijega te je bilo nužno hitno krenuti u sanaciju klizišta. Kada je u pitanju sigurnost naših najmlađih niti jedan iznos nije prevelik. Svi takvi zahvati iziskuju poprilična financijska sredstva te bi ih u tolikom broju teško bilo riješiti bez potpore s državne razine – kazao je saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak te napomenuo: – Posebno sam ponosan na činjenicu da je Vlada prepoznala problem klizišta koji najviše pogađa sjever Hrvatske i predvidjela do sad najveći iznos u jednoj godini za sanaciju klizišta na području Varaždinske županije.

Prema planu za ovu godinu Hrvatske vode namijenile su 2,1 milijun kuna za sanaciju tri klizišta na području Općine Bednja dok je gotov milijun kuna predviđeno za sanaciju četiri klizišta na području Grada Ivanca. Isti iznos, milijun kuna, predviđen je za sanaciju klizišta na Banjščini Za sanaciju dva klizišta na području Općine Visoko predviđena su sredstva u iznosu od 950 odnosno 349 tisuća kuna dok je za klizište Čevo osigurano sufinanciranje od strane Hrvatskih voda od 800 tisuća. Za tri klizišta u Općini Ljubešćica predviđena su sredstva od 755 tisuća te otprilike isti iznos za sanaciju nekoliko klizišta u Općini Cestica. Više stotina tisuća kuna iznosi su predviđeni za sanaciju klizišta na području gradova Novog Marofa, Ludbrega, Varaždinskih Toplica i Lepoglave te općina Jalžabet, Maruševec, Klenovnik i Vinica.

– Predviđenim sredstvima koje osiguravaju Hrvatske vode sada će se moći puno više napraviti kada je u pitanju sanacija klizišta. Osim što ugrožavaju sigurnost, često klizišta stvaraju ne male gospodarske i materijalne štete. Iznos od 10 milijuna kuna velika je pomoć u rješavanju ovog problema koji na sjeveru Hrvatske, i u Varaždinskoj županiji, postoji već dulji niz godina. Osiguranjem ovih sredstava aktivnije se kreće u rješavanje tog problema – zaključio je Stričak.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.