Now Reading:
Iz Hrvatskih cesta odobrena nova investicija u Varaždinskoj županiji vrijedna više od 4 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Iz Hrvatskih cesta odobrena nova investicija u Varaždinskoj županiji vrijedna više od 4 milijuna kuna

rotor trnovec

Uoči Dana Općine Trnovec Bartolovečki, koji je obilježen 17. travnja, stigle su dobre vijesti – kreće se s izgradnjom kružnog toka na državnoj cesti D2 u Trnovcu kod Zone Sjever. Dobre vijesti donio je član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić.

– Zahvaljujući načelniku Općine Trnovec Bartolovečki Zvonku Šamecu i uviđajući potrebe za rotorom na izlazu iz Zone Sjever, Hrvatske ceste su prije godinu dana pokrenule cijeli projekt pripreme dokumentacije i pripreme za izgradnju rotora u Trnovcu. 16. travnja je građevinska dozvola postala pravomoćna. S time su svi uvjeti koji su potrebni za izgradnju rotora ostvareni. Hrvatske ceste sada pokreću postupak javne nabave. Kroz nekoliko mjeseci svi akti bi trebali biti gotovi i trebalo bi se krenuti u izgradnju rotora – izjavio je Leverić te dodao da se, prema redovnom planu, početak izgradnje očekuje za šest mjeseci.

– Vrijednost cijele investicije je oko 4 milijuna kuna bez PDV-a. To u potpunosti financiraju Hrvatske ceste. Znamo da je preko 3000 ljudi zaposleno u Zoni. U špici dolaska i odlaska na posao stvaraju se velike gužve na državnoj cesti – rekao je član Uprave Hrvatskih cesta te najavio povećanje sigurnosti na državnoj cesti D2, i u Trnovcu, ali i do Dubrave Križovljanske, dodatnim osvjetljavanjem pješačkih prijelaza.

Leverić je naglasio veliku pomoć Općine Trnovec Bartolovečki u projektu izgradnje kružnog toka na državnoj cesti.

Načelnik, HNS-ov Zvonko Šamec, ističe da se ovime rješava veliki prometni problem.

– Izdane su dozvole da bi u Hrvatskim cestama mogao početi postupak javne nabave za izgradnju rotora. Nadam se da će do kraja godine ovaj veliki problem u našoj općini biti riješen. Unatrag godinu i pol dana, kako se na mjestu člana Uprave Hrvatskih cesta nalazi Alen Leverić, riješili smo i neke sitnije probleme koje smo imali na državnoj cesti, a vezani su na sigurnosti prometa – kazao je Šamec te dodao da je, osim s Hrvatskim cestama, zadovoljan suradnjom sa svim državnim i županijskim trgovačkim društvima.

– Investicije koje smo imali svih ovih godina, a sedmu godinu sam načelnik, bile su velike i značajne, preko 50 milijuna kuna ulaganja svih državnih tvrtki i trgovačkih društava s područja Varaždinske županije – istaknuo je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki.

n.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.