Now Reading:
Sveučilište Sjever okupilo najbolje domaće i međunarodne stručnjake iz područja 3D grafičke tehnologije i dizajna
Full Article 3 minutes read

Sveučilište Sjever okupilo najbolje domaće i međunarodne stručnjake iz područja 3D grafičke tehnologije i dizajna

sveučilište sjever

Na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centru Varaždin, u srijedu, 17. travnja i četvrtak 18. travnja održao se drugi stručni skup 3d& design Meetup u organizaciji Odjela za Multimediju Sveučilišta Sjever i tvrtke DD3D.

Na ovom stručnu skupu, čiji je naglasak na praćenju novih tehnologija u 3D računalnoj grafici i dizajnu sudjelovali su najbolji domaći i inozemni stručnjaci iz područja 3D i dizajna, koji su svojim prezentacijama predstavili svoj osobni rad, ali i nove tehnologije te studente upoznali s vrijednim iskustvima i važnošću usavršavanja, marljivog rada i važnosti stalnog praćenja novih tehnologija.

Suorganizator skupa i pročelnik odjela Multimedija, doc. art. Robert Geček, navodi kako su važnost skupa prepoznali vrhunski hrvatski stručnjaci poput Mate Rimca iz Rimac automobili, Davor Hunski iz Croteama te mnogi drugi koji su prošle godine održali gostujuća predavanja, a neki od njih su se ponovno vratili na Sveučilište Sjever.

„Stručni skup 3d & design 2 održava se na Sveučilištu Sjever, prvenstveno s ciljem izmjene vrijednih iskustva i znanja koja kontinuirano doprinose razvoju kreativnih ideja koje su vidljive kod studentske populacije u okviru samostalnih projekata, ali i u završnim i diplomskim radovima.

Uvodni govor održao je izv.prof.dr.sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin istaknuvši zadovoljstvo održavanjem ovog skupa na Sveučilištu Sjever.

-Ponosni smo jer su se kod nas okupili najbolji stručnjaci iz područja 3d računalne grafike i dizajna. Naši studenti imaju jedinstvenu priliku čuti, ali i kasnije popričati s vrhunskim stručnjacima, što osim sklapanje daljnje suradnje ovih stručnjaka sa Sveučilištem Sjever, daje poticaj i našim studentima za još bolji rad na usavršavanju vlastitih vještina i znanja. Na stručnom skupu su i naši gosti iz Prince of Songkla University, Phuket iz Tajlanda koji će izmijeniti važna iskustva i primjere dobre prakse, zatim voditelj Odjela dizajna sa Brunel Sveučilišta London, dr.sc. Vanja Garaj te brojni domaći stručnjaci – istaknuo je Vusić.

U dva dana održavanja skupa predavanja su, osim navedenih međunarodnih predavača, održali i vrhunski 2D i 3D umjetnici u području računalne grafike i računalnih igara poput zvučnih i inozemno poznatih Croteama, Exordium Gamesa, Lemonade3Da i Gamepiresa.

Nakon održanih predavanja, studenti su na radionicama imali prilike dodatno naučiti od predavača iz Gamepiresa, hrvatskog studija za videoigre koji su najveću prepoznatljivost stekli video igrom „SCUM“ koja je dugo vremena bila na prvom mjestu liste najprodavanijih igara na online platformi STEAM. Imali su priliku vidjeti i AR izložbu studentice MOP-a, Martine Stipan koja je izazvala veliki interes među svim prisutnim gostima.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.