Now Reading:
HDZ sam na vrhu, SDP zaostaje 10 posto
Full Article 1 minutes read

HDZ sam na vrhu, SDP zaostaje 10 posto

sabor

Kada bi se ovih dana održavali izbori za Hrvatski sabor uvjerljivi pobjednik bio bi HDZ. Stranka Andreja Plenkovića osvojila bi gotovo 28 posto glasova (27,6%), čak 10 postotnih posena ispred drugoplasiranog SDP-a (17,8%). Živom zidu povjerenje bi iskazalo 8,1 posto birača, a Most je na točno 7 posto podrške.

Rezultati su to drugog redovitog mjesečnog istraživanja HRejting kojeg za HRT provodi Promocija plus. Ankreta se radila prema principu ‘cijela Hrvatska – jedna izborna jedinica’ u razdoblju od 12. do 18. travnja na čak 1400 ispitanika. Statistička pogreška iznosi +/- 2,62%.

Spomenute četiri stranke jedine su koje prelaze izborni prag. Ispod pet posto su Neovisni za Hrvatsku (4%), Start (3,6%), HSS (3,2%) i prvi put u istraživanju Neovisna lista suca Mislava Kolakušića, za koju bi u ovom trenutku glasovalo 3,1% hrvatskih birača.

Tek na pola puta do izbornog praga stranka je Milana Bandića – 2,4%. Još dalje su HNS (2,3%), Pametno (2,2%) i GLAS (2,1%). Potporu nižu od statističke pogreške HRejtinga, imaju Hrast (1,6%), IDS (1,1%), HSU (1%) i HSLS, koji ne doseže ni jedan posto (0,5%).

www.sjever.hr/HRT

Input your search keywords and press Enter.