Now Reading:
Karačić: Nadam se da ćemo Uskrs proslaviti s prvog mjesta
Full Article 3 minutes read

Karačić: Nadam se da ćemo Uskrs proslaviti s prvog mjesta

karačić

Nedjeljna pobjeda u Zagrebu protiv Dinama II donijela je u Zagrebačku 94 puno veselja i optimizma. I kod Uprave kluba i kod navijača, a naročito kod igrača i stručnog stožera. No neće ta pobjeda imati nikakvo značenje ako sutra ne „padne“ Osijek II.


 Da, samopouzdanje i zadovoljstvo nakon Dinama je na visokoj razini, ali sada se moramo fokusirati na Osijek. U Zagrebu smo bili koncentrirani, plitki, uski, odlučni i brzi u tranziciji. Sutra nas očekuje sasvim drugačija utakmica i drugačiji protivnik – tvrdi trener Varaždina Branko Karačić.
Svima je sasvim jasno kako Osijek u Varaždinu nema što izgubiti.


– Osječani će biti rasterećeni i sigurno je kako će željeti pružiti kvalitetnu partiju. Morat ćemo ih visoko napasti i tu će biti puno prostora za njihove brze igrače.. Međutim, opet se vraćam na našu igru protiv Dinama koja mi daje za pravo da budem optimističan. Nadam se kako ćemo svi zajedno lijepo proslaviti Uskrs i to s prve pozicije, barem do utorka kada igra Šibenik.
U momčad se vraća Jertec i varaždinski je trener u slatkim brigama jer Babić i Brlečić, ali i mali Kolarić, na Hitrec – Kacijanu su odigrali odlično. Koga od njih sada staviti na klupu?


– E tu sam vas čekao! Pokušajte se staviti u moju poziciju. Koga izvaditi? Jertec je ikona kluba, logikom stvari i nekakvim nogometnim pravilima takav igrač mora natrag u ekipu, ali s ciljem da svi budemo zadovoljni. To je ta atmosfera koju stvaramo u momčadi, jedan obiteljski duh koji će nas odvesti do zajedničkog cilja, a to je Prva liga – zaključio je Karačić.
Svoj sud o sutrašnjem protivniku dao je i desni bočni Dominik Perković.
– Osijek je vrlo mlada momčad, napadački orijentirana. Jesenas su nas uvjerljivo pobijedili i to nam mora biti opomena. Vraća nam se kapetan Jertec što je za sve nas jedan veliki plus, a osim toga i samopouzdanje nakon Dinama nam je poraslo tako da sam siguran u pozitivan ishod.
Perković je malo proanalizirao i trenutno stanje na ljestvici.


– Iako Šibenik ima od nas bod više mislim da smo sada mi u psihološkoj prednosti, pogotovo ako sutra pobijedimo jer će onda oni u utorak protiv Lučkog biti pod imperativom. Pozivam gledatelje da nas opet podrže i moram vam reći kako je uvijek lijepo igrati u takvom ambijentu. Bilo mi je ovdje lijepo igrati i kada sam bio na suprotnoj strani – rekao je Perković.

Utakmica 21. kola Druge HNL između Varaždina i Osijeka II igra se sutra, 20. travnja, s početkom u 16.30 sati na Varteksovom stadionu. Sutra se još sastaju Kustošija i Zadar, a u utorak, 23. travnja, Dinamo II – Solin, Hajduk II – Međimurje, Lučko – Šibenik i Dugopolje – Hrvatski Dragovoljac. Jučer je u zaostaloj utakmici 17. kola Dugopolje svladalo drugu momčad Dinama 1:0.

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.