Now Reading:
Dinamo u Koprivnici do 20. naslova prvaka Hrvatske
Full Article 3 minutes read

Dinamo u Koprivnici do 20. naslova prvaka Hrvatske

slaven belupo

Nogometaši Slaven Belupa u petak su na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš upisali poraz od Dinama u utakmici koja se igrala u sklopu 30. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Pred nešto manje od 2000 ljudi Zagrepčani su slavili rezultatom 0:1, a pogodak je postigao Gojak u 48. minuti.

Trener Ivica Sertić na današnjoj utakmici nije mogao računati na veliki broj igrača. Ozlijede su se ispriječile nastupu Bačelić Grgića, Bogojevića, Nowaka i Karamaka, dok su zbog kartona sraz s Dinamom propustili Delić, Doležal, Krstanović, Mladen i Puclin.

U prvih 20 minuta nismo vidjeli prilike ni na jednoj strani. Iako je Dinamo imao loptu u posjedu igra se odvijala uglavnom oko sredine terena. Gosti su prvi zaprijetili u 24. minuti. Gojak je pucao, a lopta zakačila Međimorca i dobila nezgodnu putanju prema vrataru Filipoviću koji ju odličnom reakcijom šalje u korner. U 35. minuti iz slobodnog udarca mladi veznjak Slaven Belupa Jajalo poslao je loptu iznad grede. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Bongongui je odlično pucao sa 16 metara, ali je lopta otišla tik uz vratnicu.

Dinamo je poveo na početku drugog dijela, a strijelac je bio Amer Gojak. Veznjak Dinama u 48. minuti pogodio je za 0:1. Osam minuta kasnije Olmo je pogodio vratnicu. U 70. minuti Čanađija je tukao iznad gola Dinama s otprilike 18 metara. Deset minuta kasnije pokušao je i Vidović, ali je rezultat ostao isti. Dinamo je u Koprivnici slavio s 0:1.

U idućem kolu naša će momčad gostovati u Zaprešiću kod Intera. Utakmica će se u nedjelju igrati s početkom u 16:30.

19. travanj 2019. – 30. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš

NK Slaven Belupo – GNK Dinamo 0:1 (0:0)

NK Slaven Belupo: Filipović – Iharoš, Međimorec, Šarlija, Goda – Vidović, Jajalo (od 59. Menalo), Čanađija – Dolček, Lima, Bongongui (od 82. Mendy). Trener: Ivica Sertić

GNK Dinamo: Livaković – Moharrami, Perić, Lešković, Šitum – Majer (od 46. Olmo), Gojak, Moro – Kadzior (od 63. Hajrović), Petković (od 78. Andrić), Marin.  Trener: Nenad Bjelica.

Suci: Damir Batinić (Osijek), Miro Grgić (Osijek), Robi Kezele (Rijeka), Marin Vidulin (Kanfanar)

Delegat: Davor Ivić (Sisak)

Kontrolor: Branko Bajić (Split)

Žuti kartoni: Jajalo 30′, Međimorec 33′, Vidović 51′, Dolček 65′, Čanađija 71′, Menalo 90′ (Slaven Belupo); Moro 16′, Gojak 40′, Petković 76′ (Dinamo)

Crveni kartoni: – (Slaven Belupo); – (Dinamo)

Strijelci: 0:1 Gojak 48′

Tekst i foto NK Slaven Belupo

Input your search keywords and press Enter.