Now Reading:
Smotra kazališnih amatera Krapinsko-zagorske županije
Full Article 2 minutes read

Smotra kazališnih amatera Krapinsko-zagorske županije

smotra kazalista

Na 24. Smotri kazališnih amatera nastupili su Amatersko dramsko kazalište Sveti Križ Začretje sa predstavom Hudi Beteg, Dramska sekcija KUD-a Lobor sa predstavom Andrea i četiri komada, Dramska sekcija ŠKD sv. Petar Brezno sa predstavom Od gostije pa neč, Humorističko društvo Zvonec iz Krapine sa predstavom Prva dama, Dramska udruga Kaj iz Zaboka sa predstavom Deveta zapovijed te Dramska sekcija KUD-a Pregrada sa predstavom Škrtec. Smotra se održala u Multimedijalnom centru u Zaboku, a među okupljenom publikom bila je i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.

Prema ocjeni selektora, redatelja i glumca Borisa Svrtana, sve predstave su izvedene na zavidnom produkcijskom nivou za amaterske predstave.

Najbolja predstava u cjelini na kajkavskom narječju: Deveta zapovijed, Dramska udruga Kaj iz Zaboka.

Najbolje redateljsko ostvarenje: Anita Klemar za režiju predstave Andreja i četiri komada, u izvedbi Dramske sekcije KUD-a Lobor.

Najbolji dramski tekst ili prilagodba na kajakvskom narječju: Đurđica Seleš za tekst predstave 9. zapovijed.

Najbolje glumačko ostvarenje, glavna ženska uloga: Anita Tušek za ulogu Katice u predstavi Prva dama, Humorističkog društva Zvonec, Krapina.

Najbolje glumačko ostvarenje, glavna muška uloga: Zdravko Halamić za ulogu Imbre u predstavi Škrtec, Dramske sekcije KUD-a Pregrada.

Najbolje glumačko ostvarenje,  sporedna ženska uloga: Dragica Crnogaj za ulogu Kate u predstavi Hudi beteg, Amaterskog dramskog kazališta Sveti Križ Začretje

Najbolje glumačko ostvarenje, sporedna muška uloga: Hrvoje Bolfek za ulogu Juliusua u predstavi Škrtec, Dramske sekcije KUD-a Pregrada.

Najbolja kostimografija: predstava Od gostije pa neč, produkcije Dramske sekcije ŠKD Sveti Petar Brezno.

Najbolja scenografija: predstava 9. zapovijed, produkcije Dramske udruge Kaj, Zabok.

Smotra je održana u organiaciji Zajednice amaterskih kulturno umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije.

www.sjever.hr/kzz.hr

Input your search keywords and press Enter.