Now Reading:
Priređen prijem za sestre Majhen, župan iz svog osobnog fonda potpomogao obnovu njihove kuće
Full Article 2 minutes read

Priređen prijem za sestre Majhen, župan iz svog osobnog fonda potpomogao obnovu njihove kuće

prijem

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić i Natalija Martinčević priredili su prijem za sestre Majhen, Mihaelu, Klementinu, Barbaru i Luciju koje su ostale bez odgovarajuće roditeljske skrbi i unazad pet godina žive u udomiteljskim obiteljima.

Majka ih je ostavila, a otac im je umro od karcinoma i sada se nakon nekoliko godina razdvojenosti sestre žele vratiti u kuću kojoj treba obnova. Udruga Zipka-“Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije” pokrenula je humanitarnu akciju ”Da kuća postane dom” kojoj se odazvalo mnogo donatora, a župan Čačić je iz svog osobnog fonda koji je oformio nakon odricanja od plaće, izdvojio 20 tisuća kuna za pomoć u obnovi kuće.

Župan je naglasio važnost pomaganja, poglavito djeci koja se nalaze u udomiteljskim obiteljima.

–  Postati udomiteljem je zaista plemenita odluka, ali i iznimno odgovorna koja mijenja i dotiče mnoge živote. Pohvaljuem rad i aktivnosti Udruge “ZIPKA”, danasu Varaždinskoj županiji imamo  evidentirano  ukupno 150 udomiteljskih obitelji za djecu i mlade te je u udomiteljskim obiteljima smješteno oko 270 djece. Četiri sestre su odlučile vratiti se u svoj dom i naravno da sam odlučio pomoći. Siguran sam da će se kuća obnoviti što prije kako bi djevojke opet bile na okupu. U ovo predblagdansko vrijeme lijepo je provoditi i biti uključeni u ovakve hvalevrijedne akcije – rekao je Župan Čačić  te svima poželio radostan Uskrs i mirne blagdane.

Zahvalivši se domaćinima na prijemu i podršci, predsjednica Udruge Nada Furjan je naglasila kako Županija konstantno pruža podršku udruzi te je posebno istaknula financijsku pomoć koju je župan dao iz svog osobnog fonda kao svijetli primjer humanosti i socijalne osjetljivosti. Uz predsjednicu Udruge, prijemu su nazočile i Stana Vereš, tajnica Udruge te udomiteljica Marija Mikac, kao i Martina Sopina, djevojka koja također živi u jednoj udomiteljskoj obitelji.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.