Now Reading:
Priređen prijem za sestre Majhen, župan iz svog osobnog fonda potpomogao obnovu njihove kuće
Full Article 2 minutes read

Priređen prijem za sestre Majhen, župan iz svog osobnog fonda potpomogao obnovu njihove kuće

prijem

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić i Natalija Martinčević priredili su prijem za sestre Majhen, Mihaelu, Klementinu, Barbaru i Luciju koje su ostale bez odgovarajuće roditeljske skrbi i unazad pet godina žive u udomiteljskim obiteljima.

Majka ih je ostavila, a otac im je umro od karcinoma i sada se nakon nekoliko godina razdvojenosti sestre žele vratiti u kuću kojoj treba obnova. Udruga Zipka-“Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije” pokrenula je humanitarnu akciju ”Da kuća postane dom” kojoj se odazvalo mnogo donatora, a župan Čačić je iz svog osobnog fonda koji je oformio nakon odricanja od plaće, izdvojio 20 tisuća kuna za pomoć u obnovi kuće.

Župan je naglasio važnost pomaganja, poglavito djeci koja se nalaze u udomiteljskim obiteljima.

–  Postati udomiteljem je zaista plemenita odluka, ali i iznimno odgovorna koja mijenja i dotiče mnoge živote. Pohvaljuem rad i aktivnosti Udruge “ZIPKA”, danasu Varaždinskoj županiji imamo  evidentirano  ukupno 150 udomiteljskih obitelji za djecu i mlade te je u udomiteljskim obiteljima smješteno oko 270 djece. Četiri sestre su odlučile vratiti se u svoj dom i naravno da sam odlučio pomoći. Siguran sam da će se kuća obnoviti što prije kako bi djevojke opet bile na okupu. U ovo predblagdansko vrijeme lijepo je provoditi i biti uključeni u ovakve hvalevrijedne akcije – rekao je Župan Čačić  te svima poželio radostan Uskrs i mirne blagdane.

Zahvalivši se domaćinima na prijemu i podršci, predsjednica Udruge Nada Furjan je naglasila kako Županija konstantno pruža podršku udruzi te je posebno istaknula financijsku pomoć koju je župan dao iz svog osobnog fonda kao svijetli primjer humanosti i socijalne osjetljivosti. Uz predsjednicu Udruge, prijemu su nazočile i Stana Vereš, tajnica Udruge te udomiteljica Marija Mikac, kao i Martina Sopina, djevojka koja također živi u jednoj udomiteljskoj obitelji.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.