Now Reading:
Inovativnost, kreativnost i razvoj prepoznati kroz Socijalnu Zadrugu Humana Nova
Full Article 3 minutes read

Inovativnost, kreativnost i razvoj prepoznati kroz Socijalnu Zadrugu Humana Nova

humana nova posavec

Poslovni koncept Humane Nove jedinstven je u svijetu jer na jedinstven način integrira sve djelatnosti vezane uz recikliranje tekstila, a ZHN čini jedinom „Zero Waste“ organizacijom koja se bavi gospodarenjem otpadom, a čije poslovanje se prenosi u Zagreb te Istru. Potpisivanjem ugovora direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti Dubravka Ponoša i upravitelja Zaklade Humana Nova Čakovec Ivana Božića čija je vrijednost 241.630,00 kuna, a kojeg sa 40% sufinancira Fond, potvrđena je višegodišnja vizija Zaklade Humana Nova.

Prijavili smo dva projekta koji su odobreni, a to je širenje modela sakupljanja tekstila po kućanstvima u Čakovcu i Varaždinu vrijednosti 98.630,00 kn te razvoj i dizajn 5 novih tekstilnih proizvoda od starog tekstila čija je vrijednost 143.000,00 kuna koji će se integrirati u svakodnevni rad Zadruge, a ujedno omogućavaju nove inovativne pristupe rješavanja tekstilnog otpada. Cilj Humane Nove je da postane regionalni, međudržavni Centar za inovativna rješenja nekih od prioritetnih ekoloških pitanja te radne integracije i stoga zahvaljujem i županu Posavcu na kontinuiranoj podršci te što je prepoznao naš rad i djelovanje“, rekao je upravitelj Zaklade Humana Nova Ivan Božić.

Ovo je hvalevrijedan projekt, a mi u Fondu podržavamo cirkularnu ekonomiju, socijalno poduzetništvo. Ovo nije naša prva, a niti posljednja suradnja, a rad Zaklade Humana Nova pratit ćemo i u budućnosti“, rekao je oduševljen Dubravko Ponoš koji je i obišao sjedište Zadruge.

Socijalna Zadruga Humana Nova je stabilan i respektabilan gospodarski subjekt koji bilježi rast prihoda i zaposlenih dok istovremeno radi sa najranjivijim i marginaliziranim društvenim skupinama i to na rješavanju ekoloških i socijalnih problema zajednice.

Jedina je Socijalna Zadruga u Republici Hrvatskoj koja zapošljava 60% osoba s invaliditetom, prepoznata je važnost socijalnog poduzetništva koji kroz svakodnevni rad i ulaganja na profesionalan, inovativan i održiv pristup sa sustavnim promjenama nadilaze sve nedostatke tržišta i to implementiraju kroz dane mogućnosti. Ponosan sam što je Zaklada Humana Nova upravo u Međimurskoj županiji odakle šaljemo snažnu poruku humanosti, solidarnosti koje živimo u Međimurju. Fond je to prepoznao, a Humana Nova i 28 zaposlenih imaju daljnju podršku i suradnju Međimurske županije“, rekao je međimurski župan Matija Posavec.

Spomenimo da je Zadruga Humana Nova prepoznata i u 2016. godini kada je proglašena kao „Ponos Hrvatske“, također je u top 15 poduzeća u Europi za radnu integraciju (Ensie Network), a u 2018. godini proglašeni su kao vodeće 3 najutjecajnije organizacije u regiji. Posljednje, značajno priznanje za top 3 najposlodavca za osobe sa invaliditetom u Republici Hrvatskoj, primit će u svibnju ove godine.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.