Now Reading:
Uljarima sa sjevera Hrvatske 1,4 milijuna kuna potpore
Full Article 1 minutes read

Uljarima sa sjevera Hrvatske 1,4 milijuna kuna potpore

ulje

Hrvatski uljari, točnije njih 22-oje, dobili su novce za ulaganja u objekte za proizvodnju ulja. Ukupna vrijednost potpore projektima iznosi 26,7 milijuna kuna dok je ukupna vrijednost ulaganja 56,2 milijuna kuna. Ugovori su rezultat 3. natječaja tipa operacije 4.2.1. – Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima iz Programa ruralnog razvoja RH vrijednog 75 milijuna kuna koji je, za razliku od prethodna dva, bio namijenjen isključivo za ulaganja u objekte za proizvodnju ulja od maslina, tikva (buča) uljarica i voća.

Vrijednost potpore po projektu predviđena natječajem iznosila je od 15.000 EUR do 600.000 EUR, a intenzitet potpore po projektu 50% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Među 22 uljara su i dva sa sjevera Hrvatske. Uljara Sinković, obrt za poljoprivrednu proizvodnju i preradu, Danijel Sinković za rekonstrukciju i opremanje objekta za preradu ulja i kupnja gospodarskog vozila dobila je potporu od 902 tisuće kuna od ukupnih 1,8 milijuna kuna troškova. “Hladnić uljara” iz Koprivničko-križevačke županije dobila je za opremanje pogona za proizvodnju bučinog ulja 582 tisuće kuna. Ukupni troškovi su milijun i 164 tisuće kuna.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.