Now Reading:
Na ulicama Zagreba uskoro više od 15.000 novih košarica za otpad
Full Article 2 minutes read

Na ulicama Zagreba uskoro više od 15.000 novih košarica za otpad

bandić

Novi vizual koševa za otpatke predstavljen je u utorak na konferenciji za novinare u Parku Ribnjak koji je osvanuo s novim košaricama. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako je osigurano ukupno 15 500 novih košarica, od čega je 14 000 samostojećih za sitni otpad, 500 zidnih košarica te 1 000 košarica za zbrinjavanje životinjskih fekalija, a za cijeli projekt izdvojeno je 35 milijuna kuna.

Iako je okvirnim sporazumom propisan rok od četiri godine, uvjeren sam da ćemo sve košarice uspjeti instalirat kroz tri godine. Na natječaju smo tražili da se dizajniraju košarice koje će objedinjavati tri stvari: da budu funkcionalne, estetski atraktivne i da se uklope u ambijent. Ovime uređujemo svoj grad, činimo ga ljepšim, čistim i urednim, dodao je gradonačelnik.

Naš plan je sve košarice u gradu Zagrebu zamijeniti modernijim, prihvatljivijim za korisnike, građane i goste grada Zagreba, s time da su istovremeno praktične i za održavanje našim djelatnicima, naglasio je voditelj podružnice Zrinjevac Igor Toljan rekavši kako se radi o projektu Zagrebačkog holdinga, uz potporu Grada Zagreba.

Voditelj podružnice Čistoća Jure Leko objasnio je kako se dosadašnje košarice mijenjaju novim vizualom koji obuhvaća samostojeće košarice za sitni otpad s pepeljarom i betonskim postoljem zapremine 35l i 55l, zidne košarice za sitni otpad s pepeljarom volumena 35l te košarice za životinjske fekalije s betonskim postoljem zapremine 35l. Jučer smo krenuli sa zamjenom, a kroz četiri godine zamijenit ćemo sve košarice u gradu Zagrebu. Ove godine imamo u planu postaviti 1980 novih komada i to na području gradskih četvrti: Gornji grad – Medveščak, Donji grad i Trnje, zaključio je.

Većinu koševa zamijenit će podružnica Čistoća u sklopu svog redovnog djelovanja, dok će manji dio postaviti podružnica Zrinjevac na javnim zelenim površinama. Zamjena će se obavljati sukcesivno i to od centra grada prema rubnim dijelovima.

Tekst i foto www.zagreb.hr

Input your search keywords and press Enter.