Now Reading:
Dodjelom karitativne pomoći osiguran ljepši Uskrs najpotrebitijima. Ministar Horvat bio na dodjeli pomoći Caritasu u Zaboku
Full Article 2 minutes read

Dodjelom karitativne pomoći osiguran ljepši Uskrs najpotrebitijima. Ministar Horvat bio na dodjeli pomoći Caritasu u Zaboku

darko horvat

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – Ravnateljstvo za robne zalihe isporučilo je jednokratnu pomoć u prehrambenim i neprehrambenim proizvodima u količini od 220 tona Caritasu Križevačke eparhije povodom nadolazećeg Uskrsa, koja će se koristiti za potrebe najsiromašnijih građana i osoba koje koriste organizirani način prehrane putem pučkih kuhinja.

Već tradicionalno, ova se pomoć odobrava odlukom Vlade Republike Hrvatske i upućuje potrebitima povodom Uskrsa i Božića. Caritasu je tako odobrena robna pomoć u vrijednosti od 4.576.793,34 kuna, te će se ona proslijediti dalje Caritasima ostalih vjerskih zajednica.

Pomoć Caritasu u Zaboku su prigodno predali ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i pomoćnik ministra Damir Juzbašić. „Ovo je nastavak priče koju Vlada i Ministarstvo već godinama provode zajedno s Caritasom, pružajući time pomoć najpotrebitijima u vrijeme najvećih blagdana. Kako smo to uspješno radili do sad, tako ćemo to nastaviti raditi i dalje“, rekao je ministar Horvat, iskoristivši tu priliku da svim građanima RH zaželi sretan i blagoslovljen Uskrs.

„Obzirom na broj naših korisnika, iznimna je važnost i značaj ovakve donacije. Uvijek smo sretni i zahvalni na pomoći koju nam pružaju i Vlada i Ministarstvo putem robnih rezervi“, naglasili su ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sestra Jelena Lončar i ravnatelj Caritasa Križevačke eparhije pater Ivan Radeljak prilikom primanja donacije.

Povodom ovog Uskrsa Caritasu su isporučeni prehrambeni i neprehrambeni proizvodi kojima raspolaže Ravnateljstvo za robne zalihe u strateškim robnim zalihama: 20 tona tjestenine, 10 tona ribljih konzervi, 15 tona mesnih konzervi, 15 tona džema, 10 tona jaja u prahu, 35 tona riže, 50 tona brašna, 15 tona sira, 20.000 litara ulja, 4 600 litara deterdženta za suđe i 25.000 komada sapuna.

Ravnateljstvo za robne zalihe je i ranijih godina iz strateških robnih zaliha upućivalo robnu pomoć Caritasu za najsiromašnije građane i pučke kuhinje, temeljem Odluka Vlade Republike Hrvatske. Pomoć im je upućena i za Božić 2018. godine u financijskoj protuvrijednosti od 3.822.000,00 kuna, kada im je dostavljena riža, polutvrdi sir, džem, riblje i mesne konzerve, ulje, tjestenina, šećer, brašno, konzervirano povrće i deterdženti za rublje i posuđe.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.