Now Reading:
Najavljeni Dani Međimurske županije
Full Article 2 minutes read

Najavljeni Dani Međimurske županije

dani mz

Na današnjoj konferenciji za medije koja se održala u Maloj vijećnici Županije predstavljen je cjelokupan program obilježavanja Dana Međimurske županije 2019. godine. Ove godine pripremljen je bogati program za sve ukuse i za sve dobne skupine uz veliki broj sudionika. Uz bogati kulturni program, obilježavanje Dana Županije biti će pun i sportskim događajima.

Najavu cijelog programa predstavila je zamjenica župana Sandra Herman koja je rekla da u i ove godine su programi planirani po čitavom Međimurju i za sve dobne skupine. Dani započinju na Usrksni ponedjeljak, 22. travnja, i to BIMEP-om, sportskom aktivnosti na 16 punktova po čitavom Međimurju. Izdvojila je programe za namjlađe, od vremeplova igračaka do događanja u Kraljevskom vrtu sa radionicama. “Po svim manifestacijama koje smo ove godine planirali stavljen je naglasak na tradiciju i naglasak i na Međimursku popevku koja je stavljena na listu UNESCO-ve zaštićene nematerijalne kulturne baštine. Pripremljeni su razni koncerti za koje je ulaz besplatan” – rekla je zamjenica župana Sandra Herman. Dodala je da će se program nastaviti proljetnim sajmom u Prelogu, vojnim postrojbama u suradnji s Zrinskom gardom Čakovec, te Čakovečkim maratonom, a obilježavanje Dana županije završiti će u Zagrebu mimohodom vojnih postrojbi od Zrinjevca do Katedrale povodom Spomendana pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

Uz zamjenicu župana Sandru Herman konferenciji je prisustvovao i zamjenik župana Josip Grivec kao i prolečlnica Upravnog odjela za poslove župana Vesna Haluga.

Svečana sjednica Međimurske županije održati će se 29. travnja s početkom u 12 sati na kojoj će se podijeliti 5 najviših županijskih nagrada, nagrada Zrinski, i 5 povelja župana Međimurske županije.

m.sopek/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.