Now Reading:
Najavljeni Dani Međimurske županije
Full Article 2 minutes read

Najavljeni Dani Međimurske županije

dani mz

Na današnjoj konferenciji za medije koja se održala u Maloj vijećnici Županije predstavljen je cjelokupan program obilježavanja Dana Međimurske županije 2019. godine. Ove godine pripremljen je bogati program za sve ukuse i za sve dobne skupine uz veliki broj sudionika. Uz bogati kulturni program, obilježavanje Dana Županije biti će pun i sportskim događajima.

Najavu cijelog programa predstavila je zamjenica župana Sandra Herman koja je rekla da u i ove godine su programi planirani po čitavom Međimurju i za sve dobne skupine. Dani započinju na Usrksni ponedjeljak, 22. travnja, i to BIMEP-om, sportskom aktivnosti na 16 punktova po čitavom Međimurju. Izdvojila je programe za namjlađe, od vremeplova igračaka do događanja u Kraljevskom vrtu sa radionicama. “Po svim manifestacijama koje smo ove godine planirali stavljen je naglasak na tradiciju i naglasak i na Međimursku popevku koja je stavljena na listu UNESCO-ve zaštićene nematerijalne kulturne baštine. Pripremljeni su razni koncerti za koje je ulaz besplatan” – rekla je zamjenica župana Sandra Herman. Dodala je da će se program nastaviti proljetnim sajmom u Prelogu, vojnim postrojbama u suradnji s Zrinskom gardom Čakovec, te Čakovečkim maratonom, a obilježavanje Dana županije završiti će u Zagrebu mimohodom vojnih postrojbi od Zrinjevca do Katedrale povodom Spomendana pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

Uz zamjenicu župana Sandru Herman konferenciji je prisustvovao i zamjenik župana Josip Grivec kao i prolečlnica Upravnog odjela za poslove župana Vesna Haluga.

Svečana sjednica Međimurske županije održati će se 29. travnja s početkom u 12 sati na kojoj će se podijeliti 5 najviših županijskih nagrada, nagrada Zrinski, i 5 povelja župana Međimurske županije.

m.sopek/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.