Now Reading:
Dalija se odrekla varaždinskog političara kada je saznala da ima optužnicu jer je zadržao tuđih gotovo milijun kuna
Full Article 2 minutes read

Dalija se odrekla varaždinskog političara kada je saznala da ima optužnicu jer je zadržao tuđih gotovo milijun kuna

dalija oreškoivć

Poznati varaždinski odvjetnik Nino Lučić, koji je dosada u svojoj karijeri promijenio nekoliko političkih stranaka, pokušao je svoju političku sreću naći u Startu Dalije Orešković. Naime, u subotu je ona u Varaždinu predstavila Ninu Lučića i Dražena Hraina kao osobe zadužene za osnivanje ogranka stranke Start u Varaždinu i Varaždinskoj županiji. No, ono što nije znala da Lučić ima “uteg” odnosno da je Općinski sud u Varaždinu, u studenom prošle godine, potvrdio optužnicu kojom se Lučića tereti za počinjenje kaznenih djela ukupno teških 940.000 kuna. I prije nego što je STARTala njegova politička karijera u Startu naprasno je završila:

-Povodom vijesti objavljene u medijima iz koje proizlazi da je varaždinski odvjetnik Nino Lučić optužen za kaznena djela, ističemo kako nam ova okolnost nije bila poznata. Prilikom okupljanja inicijativnog odbora iz kojeg će se formirati tijela stranke, postupali smo u dobroj vjeri na temelju informacija koje su nam bile dostupne. Ovim putem ujedno se zahvaljujemo građanima i medijima koji su nas upozorili na ovu nesretnu okolnost. To je uloga istraživačkog novinarstva – da nas uči odgovornosti i tjera da budemo bolji.

Ovo samo pokazuje što javnost od Starta očekuje, a mi ćemo biti dosljedni u onome što predstavljamo. Ne ulazeći u pitanja presumpcije nevinosti, zbog same činjenice postojanja sumnje u kazneno djelo obavještavamo javnost da Nino Lučić nije član niti će biti dio Starta – objavila je Dalija Orešković na Facebook profilu.

www.sjever.hr Foto Facebook

Input your search keywords and press Enter.