Now Reading:
Nova oprema za mobilne palijativne timove Zagrebačke županije
Full Article 1 minutes read

Nova oprema za mobilne palijativne timove Zagrebačke županije

palijativa

Mobilnim palijativnim timovima Doma zdravlja Zagrebačke županije uručena su danas u Samoboru dva mobilna ultrazvučna aparata, za dijagnostiku nakupljanja patološke tekućine u prsnom košu i trbuhu, te pokretna stomatološka jedinica. Nabavu opreme vrijedne 317.000 kuna financirala je Zagrebačka županija.

-Nabavljena oprema doprinijet će kvalitetnijoj skrbi palijativnih bolesnika u njihovu domu. Cilj palijative i jest da se odgodi institucionalizacija bolesnika, jer oni se u vlastitom domu osjećaju bolje i sigurnije – rekla je zamjenica župana Nadica Žužak.

Za područje Zagrebačke županije, s obzirom na broj stanovnika, ugovorena su tri mobilna palijativna tima. Ravnatelj Doma zdravlja Većeslav Bergman, naglasio je, ponosan je na njihov rad.

-Ljudi koji su ušli u djelatnost palijative heroji su medicinske djelatnosti. Ostavili su svoje ordinacije i prihvatili se vrlo odgovornog, zahtjevnog i emocionalno iscrpljujućeg posla. Dom zdravlja Zagrebačke županije postao je brend za palijativu na nivou Hrvatske. Nismo s njom krenuli prvi, no učili smo na tuđim greškama i danas imamo jednu od najbolje organiziranih palijativnih službi – rekao je Bergman, dodavši da nabavljena oprema  predstavlja nadstandard palijativne skrbi.

vijest i foto: www.zagrebacka-zupanija.hr

Input your search keywords and press Enter.