Now Reading:
Stričak na izložbi vojne industrije u Splitu – ASDA 2019: Hrvatski vojnik u mirovnim misijama opremljen je proizvodima domaćih tvrtki
Full Article 3 minutes read

Stričak na izložbi vojne industrije u Splitu – ASDA 2019: Hrvatski vojnik u mirovnim misijama opremljen je proizvodima domaćih tvrtki

stričak morh

U dvorani Spaladium Arena u Splitu u srijedu, 10. travnja 2019., svečano je otvorena peta Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija – ASDA 2019. Uz predstavnike tvrtki izlagača i organizatora, otvorenju su nazočili izaslanik predsjednika i potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, izaslanik i savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Hrvatske vojske Zrinko Petener, načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov, potpredsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora Anđelko Stričak, direktor tvrtke organizatora izložbe TNT Production Justin Webb, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Petar Škorić, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, ministri obrane i načelnici glavnih stožera oružanih snaga partnerskih i prijateljskih zemalja te čelnici državnih i vojnih izaslanstava stranih zemalja, predstavnici MORH-a i OSRH te drugih državnih institucija, kao i braniteljskih udruga.


Međunarodna izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme (10.-12. travnja 2019.) peti put se održava u Splitu pod pokroviteljstvom Vlade RH, u organizaciji tvrtke TNT Production Inc. iz Sjedinjenih Američkih Država i uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Najavljen je dolazak 185 renomiranih izlagača naoružanja i vojne opreme iz 26 zemalja te 33 strana izaslanstva visokih vojnih i državnih dužnosnika.


U prigodnom obraćanju potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević naglasio je da je ovogodišnja ASDA najveća do sada te da se potvrdila kao prvorazredan poslovni događaj, mjesto upoznavanja s novim proizvodima i tehnologijama. Dodao je, ukazujući i na širi značaj izložbe za Hrvatsku, kako je sigurnost Hrvatske kao članice NATO-a velika, no to ne znači da se svi koji su za nju zaduženi mogu opustiti, nego da trebaju razvijati sve potencijale odgovora na moguće prijetnje.

Hrvatska vojska je pokazala kako je moćna i respektabilna, hrvatski vojnici su spremni za izvršenje svih zadaća, rekao je Krstičević


– Osobito smo ponosni na hrvatsku obrambenu industriju koja se nametnula na zahtjevnom svjetskom tržištu i oprema Hrvatsku vojsku. Bez jake obrambene industrije nema ni jake vojske, stoga ćemo joj i dalje davati svu moguću potporu – poručio je ministar.
Potpredsjednik saborskog Odbora za obranu Anđelko Stričak naglasio je da hrvatska obrambena industrija zaista ima što pokazati.
– Stoga i ne čudi da u mirovne misije naše vojnike šaljemo opremljene svim proizvodima domaćih tvrtki. Smatram da ju treba poticati, jer je preduvjet jake vojske – izjavio je Stričak u Splitu.

www.sjever.hr Foto MORH

Input your search keywords and press Enter.