Now Reading:
„Novo lice (ženskog) poduzetništva“ – ohrabrenje sadašnjim te vjetar u leđa budućim poduzetnicama
Full Article 3 minutes read

„Novo lice (ženskog) poduzetništva“ – ohrabrenje sadašnjim te vjetar u leđa budućim poduzetnicama

žensko poduzetništvo

Konferencija „Novo lice (ženskog) poduzetništva“ u zgradi Scheier u Čakovcu okupila je 130 žena poduzetnica i žena koje to tek žele postati. Za sudionice je osmišljen raznolik program, od predavanja i edukacija do priča s ciljem inspiriranja i povezivanja, ali i poticanja žena da se upuste u poduzetničke vode.

Žensko poduzetništvo postalo je zanimljivo, što je iznimno bitno jer su žene još uvijek podzastupljene u poduzetničkoj statistici, navodi organizatorica Marina Kolar. „Problem je što se žene od malih nogu odgaja da ne budu glasne i proaktivne, a 25 godina kasnije od njih se očekuje da se uključe u politiku i da budu poduzetne. Nedostaje im kompetencija, neugodno im je istaknuti se i ne znaju se izboriti za sebe. Poduzetničke kompetencije, povezivanje i potpora kako bi se uključile u poduzetništvo – to je nešto na čemu trebamo raditi“, ističe vlasnica obrta za edukaciju i savjetovanje Konekta.

Zamjenica župana Sandra Herman prisutne je pozdravila u ime Međimurske županije te naglasila kako je zadatak lokalne i regionalne samouprave stvoriti okvire koji će omogućiti ženama da osnivaju i vode svoj posao – dati određenu vrstu poticaja, ali i omogućiti odgovarajuće radno vrijeme dječjih vrtića, produženi boravak u školama te osigurati prijevoz jer žene, osim što su poduzetnice, u velikoj mjeri su majke i kućanice te se iz navedenih razloga puno teže odlučuju za poduzetništvo.

„Na području Međimurske županije djeluje velik broj profiliranih i poznatih žena poduzetnica, no velik je broj i onih za koje još ne znamo, žena koje se potiho bave svojim obrtima i djelatnošću u različitim segmentima. Upravo zato su ovakve konferencije izrazito korisne i važne,“ naglasila jete najavila sajam poduzetnica koji će krajem svibnja organizirati Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije, po prvi put u partnerstvu s Krapinsko-zagorskom županijom.

Inspirativnu priču o uspjehu s punom je dvoranom podijelila Ivana Špicer, frizerka koja u brojnim svjetskim prijestolnicama educira stručnjake frizere i usmjerava ih u razvoju individualiziranog frizerskog izričaja.

Uslijedila je panel diskusija “Vrijeme je za promjene” s Lanom Velimirović Vukalović, ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta Varaždin koja je u posljednjih godinu dana napravila potpuni zaokret u radu ove institucije s dugogodišnjom tradicijom, Majom Sabolić, fizioterapeutkinjom i postpartum doulom koja je pričala o važnosti potpore majkama poduzetnicama te Petrom Novosel Balaško, pokretačicom prvog i jednog od najuspješnijih hrvatskih lifestyle portala Zena.hr.

Predstavljanje mjera za samozapošljavanje i pokretanje biznisa, naučene lekcije poduzetničkog puta, edukacija o content marketingu i povećanju prodaje uz popratne sadržaje poput poslovnog fotografiranja za poduzetnice ili networkinga – bogat sadržaj oduševio je sudionice prvog izdanja konferencije “Novo lice (ženskog) poduzetništva”.

Kako organizatori ženama šalju snažnu poruku da majčinstvo nije razlog za odustajanje, osmišljen je dječji kutak, a cijeli događaj nosi oznaku „baby friendly“.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.