Now Reading:
U Zagorju zagovaraju zdravlje kao osnovni pokretač života
Full Article 2 minutes read

U Zagorju zagovaraju zdravlje kao osnovni pokretač života

mjerenje tlaka

U četvrtak će se na prostoru ispred Pučkog otvorenog učilišta u Krapini, u organizaciji patronažnih sestara Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije održati 13. Sajam zdravlja. Na Sajmu će od 08:00 do 14:00 sati sudjelovati zdravstvene ustanove Krapinsko-zagorske županije, srednje zdravstvene škole, Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata KZŽ te više udruga koje se bave tematikom zdravlja.

Sudionici će biti smješteni na desetak štandova, podijeljenih u četiri tematska kutka: Kutak za mame i bebe, Dječji kutak, Preventivni kutak te Kutak za dušu i tijelo. Za posjetitelje će biti organizirane kontrole tlaka i šećera u krvi, spirometrija, masaže, aromaterapija, TENS terapija…. U Gradskoj knjižnici Krapina će također u 11:30 početi predavanja i radionice na teme: Nasilje u obitelji i nasilje prema ženama; O nenasilju i toleranciji kroz komunikaciju i emocije.

Sajam zdravlja je mjesto susreta osoba koje zagovaraju zdravlje kao osnovni pokretač života. Cilj Sajma je povezati zdravstveni i nezdravstveni sektor, struke i osobe koje neposredno rade na očuvanju i promicanju zdravlja, omogućiti razmjenu znanja, iskustava, vještina i ideja, uz uvažavanje sveobuhvatnosti i interdisciplinarnosti pristupa na unapređenju zdravlja i kvalitete života. Svrha Sajma zdravlja je edukacija, razvijanje zdravih životnih navika, poboljšanje i promicanje zdravlja.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.