Now Reading:
Tri žene krale po Varaždinskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji. Dvije su u pritvoru
Full Article 2 minutes read

Tri žene krale po Varaždinskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji. Dvije su u pritvoru

zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv tri hrvatske državljanke (1966., 1981. i 1991.) zbog počinjenja kaznenih djela pokušaja razbojničke krađe, pomaganja u tom kaznenom djelu, teške krađe i pomaganja u tom kaznenom djelu.

Optužnicom se 28-godišnjakinju tereti da je 14. siječnja 2019. svojim osobnim automobilom dovezla 38-godišnjakinju i 53-godišnjakinju u Đelekovec radi krađa po kućama, pa su one neopaženo ušle u obiteljsku kuću 95-godišnje, teško pokretne i slijepe oštećenice i počele tražiti novac, u čemu ih je oštećenica zatekla i pokušala ih spriječiti, ali su ju one udarile u glavu i pobjegle iz kuće ništa ne uzevši.

Okrivljenu 38-godišnjakinju i 53-godišnjakinju tereti se da su 17. siječnja 2019. u Imbriovcu,vozilom 28-godišnjakinje, koja ih je čekala u blizini, došle do obiteljske kuće 86-godišnje oštećenice i ušle u sobu kad je oštećenica bila u dvorištu, a njezin teško bolesni sin u kuhinji, te iz ormara uzele i međusobno podijelile novac u iznosu od 17.000,00 kuna. Okrivljena 38-godišnjakinja i 53-godišnjakinja nalaze se u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

www.sjever.hr/DORH

Input your search keywords and press Enter.