Now Reading:
Tri žene krale po Varaždinskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji. Dvije su u pritvoru
Full Article 2 minutes read

Tri žene krale po Varaždinskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji. Dvije su u pritvoru

zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv tri hrvatske državljanke (1966., 1981. i 1991.) zbog počinjenja kaznenih djela pokušaja razbojničke krađe, pomaganja u tom kaznenom djelu, teške krađe i pomaganja u tom kaznenom djelu.

Optužnicom se 28-godišnjakinju tereti da je 14. siječnja 2019. svojim osobnim automobilom dovezla 38-godišnjakinju i 53-godišnjakinju u Đelekovec radi krađa po kućama, pa su one neopaženo ušle u obiteljsku kuću 95-godišnje, teško pokretne i slijepe oštećenice i počele tražiti novac, u čemu ih je oštećenica zatekla i pokušala ih spriječiti, ali su ju one udarile u glavu i pobjegle iz kuće ništa ne uzevši.

Okrivljenu 38-godišnjakinju i 53-godišnjakinju tereti se da su 17. siječnja 2019. u Imbriovcu,vozilom 28-godišnjakinje, koja ih je čekala u blizini, došle do obiteljske kuće 86-godišnje oštećenice i ušle u sobu kad je oštećenica bila u dvorištu, a njezin teško bolesni sin u kuhinji, te iz ormara uzele i međusobno podijelile novac u iznosu od 17.000,00 kuna. Okrivljena 38-godišnjakinja i 53-godišnjakinja nalaze se u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

www.sjever.hr/DORH

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.