Now Reading:
Gledati srcem – izložba fotografija Branka Balaška
Full Article 2 minutes read

Gledati srcem – izložba fotografija Branka Balaška

ferek jambrek

U općinskoj knjižnici u Stubičkim Toplicama otvorena je samostalna izložba fotografija Branka Balaška pod nazivom Gledati srcem. Na izložbi je bio i zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek.

Da mu je drago što je fotonatječaj Bajka na dlanu izrazito pozitivno utjecao na Branka Balaška, istaknuo je i zamjenik župana. „Kad danas gledate ove fotografije vidite da je naše Zagorje uistinu bajkovito i zapravo shvatite zašto smo, kad smo prije 15 godina brendirali našu županiju, odabrali upravo slogan Zagorje, bajka na dlanu“  – rekao je zamjenik župana Ferek-Jambrek.

Branko Balaško je na svojoj 4. samostalnoj izložbi fotografija izložio 35 pejzaža. U programu otvorenja istaknuo je kako se fotografijom počeo baviti samo kako bi zabilježio svoja planinarenja, a da je do danas osvojio brojne nagrade i došao do natječaja na kojem je njegova fotografija dobila i više od milijun glasova na internetu.  „Prekretnica za moje ozbiljnije bavljenje fotografijom bio je fotonatječaj Krapinsko-zagorske županije Bajka na dlanu na kojem sam osvojio dva prva mjesto, drugo i treće mjesto. U tom sam trenutku shvatio da  mogu više“  – istaknuo je Branko Balaško.

O izložbi i autoru govorili su i Nikola Kristić te Dragutin Škreblin, koji je rekao kako je Branko Balaško imao sve preduvjete za savršenu pejzažnu fotografiju. „Branko prije svega slika srcem. Strast i ljubav – to je Branko.“ – naglasio je poznati zagorski fotograf Dragutin Škreblin.

U popratnom su programu nastupili Doris Tkalčević te Trio dvije flaute i harmonika.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.