Now Reading:
OPASAN POROK Sve više mladih ovisnih o klađenju
Full Article 2 minutes read

OPASAN POROK Sve više mladih ovisnih o klađenju

mladi

Nije teško prepoznati osobu koja ima problema s alkoholom ili drogom, ali ovisnike o kocki teško je prepoznati jer ta ovisnost nema vidljivih fizioloških simptoma. A ta vrsta ovisnosti jako je opasna, posebno za mlade.
Neven Ricijaš s Edukacijsko-rehabiilitacijskog fakulteta provodi preventivni program „Tko zapravo pobjeđuje” koji se provodi s učenicima 1. i 2. razreda srednjih škola, piše N1.
– U području igara na sreću i kockanja koje je dozvoljeno samo odraslim osobama u Hrvatskoj bilježimo porast kockanja. Treba nam kritički odnos i igrača i priređivača igara na sreću. Moramo razviti kritičko mišljenje prema kockanju, pogotovo kod mladih – rekla je Neven Ricijaš u Točki na tjedan i dodala:
– U igrama na sreću sve su šanse unaprijed definirane i šanse nikada nisu na strani igrača.
Ovisnost o kockanju može razviti svatko. Neven Ricijaš kaže kako su uvidjeli da su mladi koji se bave sportom u većem riziku od razvijanja ovisnosti od klađenja. Roditeljima savjetuje razgovor s djecom, pitati imaju li aplikacije za klađenje, listiće iz kladionice…

Što kažu u Udruzi za igre na sreću?

Matea Mateković iz Hrvatske udruge za igre na sreću istaknula je da je tržište igara na sreću jako dobro regulirano u Hrvatskoj te da su pod strogim kontrolama Ministarstva financija, donosi N1. Upozorila je na problematiku ilegalnih online igara na sreću. Kaže da je država poslušala udrugu pa će se ići u IP blokadu ilegalnih online priređivača igara na sreću.
I Ricijaš i Mateković ističu kako su mjesta na kojima mladi kockaju itekako prate te legitimiraju mlade, a maloljetnicima ne dopuštaju kockanje.

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.