Now Reading:
Golijada u Koprivnici. Slaven Belupo remizirao s Istrom 1961
Full Article 3 minutes read

Golijada u Koprivnici. Slaven Belupo remizirao s Istrom 1961

slaven belupo

Nogometaši Slaven Belupa u 28. kolu Hrvatski Telekom Prve lige remizirali su s Istrom 1961 rezultatom 3:3. Pa kišnom i hladnom vremenu golove za našu momčad postigli su Krstanović u prvom te Lima i Vidović u drugom poluvremenu.

Trener Ivica Sertić u današnjem susretu nije mogao računati na ozlijeđene Stipu Bačelić Grgića, Mateja Jelića, Brunu Bogojevića i Matka Zirduma te na kartonirane Vinka Međimorca i Luku Menala. Od prve minute u vrhu napada krenuli su Ivan Krstanović i Mateus Lima.

Susret je prilikom u 6. minuti otvorila gostujuća momčad. Dva puta je tukao Laukžemis, ali je Šarlija u oba navrata odlično blokirao udarce i otklonio opasnost. Odgovorio je opasnim udarcem Puclin tri minute kasnije, ali je vratar Čondrić odbio loptu u korner. Ipak, vratar Istre spasio je svoju momčad tek na minutu jer je baš iz tog udarca iz kuta Šarlija izborio jedanaesterac koji je u 13. minuti za 1:0 realizirao Ivan Krstanović. Isti je igrač zaprijetio i glavom pet minuta kasnije, ali nije bio precizan. U 25. minuti gosti su imali veliku priliku za izjednačenje, no Laukžemis nije bio precizan sa sedam metara. Ono što mu nije tada pošlo za nogom, pošlo mu je dvije minute kasnije kada je zabio za 1:1. U 32. minuti Bongongui je iskosa s desne strane pucao pokraj vratiju, dok smo posljednjoj minuti prvog poluvremena vidjeli dvije velike prilike na obje strane. Rodriguez je promašio iz idealne situacije, a Nowaku je odličan udarac glavom obranio Čondrić.

Prva prilika u nastavku susreta bila je dovoljna da naša momčad stigne u novo vodstvo. Bongongui je osvojio jednu loptu na desno strani i centrirao, a Lima glavom zakuca za 2:1 u 52. minuti. U 65. minuti Delić je izvrsno povukao kontru i uposlio Vidovića koji preciznim udarcem sa 16 metara zabija za 3:1. Primirio je treći pogodak gostujuću ekipu pa su Slavenaši u potpunosti kontrolirali situaciju na terenu. Mogao je isti igrač do svog drugog gola u 88. minuti, ali je sa pet metara, nakon lijepih škarica, poslao loptu preko grede. Istra je smanjila u 90. minuti preko Fuentesa, a za konačnih 3:3 zabio je Mierez iz jedanaesterca u dubokoj sudačkoj nadoknadi.

U idućem kolu naša momčad gostuje kod Gorice, a utakmica će se igrati u nedjelju s početkom u 16:30.

  1. travanj 2019. – 28. kolo Hrvatski telekom Prve lige
    Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek Apaš

NK Slaven Belupo – NK Istra 1961 3:3 (1:1)

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Karamarko, Nowak, Šarlija, Delić – Čanađija, Vidović – Puclin (od 89. Doležal), Lima (od 86. Lima), Krstanović, Bongongui (od 72. Dolček). Trener: Ivica Sertić.

NK ISTRA 1961: Čondrić – Grujević, Rodriguez, Rimane, Pavić – Burić (od 69. Maicon), Lončar, Iglesias (od 73. Sane), Regan – Mierez, Laukžemis (od 68. Fuentes). Trener: Igor Cvitanović.

Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Tomislav Petrović (Valpovo), Miro Grgić (Osijek)

Četvrti sudac: Tino Krečak (Velika Gorica)

Delegat: Stipe Doljanin (Hrvace)

Kontrolor: Dragutin Poljak (Velika Gorica)

Strijelci: 1:0 Krstanović 13′, 1:1 Laukžemis 27′, 2:1 Lima 53′, 3:1 Vidović 65′, 3:2 Fuentes 90′, 3;3 Mierez 90′

Žuti karton: Čanađija 27, Vidović 27′, Lima 77′, Šarlija 90′ (Slaven Belupo); Laukžemis 12′, Lončar 80′, Sane 82′, Rimane 86′ (Istra 1961)

Crveni karton: (Slaven Belupo); (Istra 1961)

Tekst i foto NK Slaven Belupo

Input your search keywords and press Enter.