Now Reading:
Kam se koje smeće meće
Full Article 2 minutes read

Kam se koje smeće meće

zelena cistka

Dan planeta Zemlje obilježit će se podjelom sadnica, edukativnom radionicom i akcijom Zelena čistka U okviru projekta Grada Lepoglave i Općine Klenovnik – “Kam se koje smeće meće”, ekološkim će se akcijama i edukacijom za najmlađe obilježiti Dan planete Zemlje.

U petak, 12. travnja na Gaveznici u Lepoglavi, od 10.30 sati, bit će organizirana već tradicionalna podjela medonosnih sadnica kestena, bagrema i lipe građanima koji ih žele posaditi na svojim parcelama.

Akcija će se održati u suradnji s Pčelarskom udrugom “Čmalico” iz Bednje. Uz podjelu sadnica, u tom će se vremenu na Gaveznici održati i edukativna radionica o razvrstavanju i recikliranju otpada. Dan kasnije, u subotu, 13. travnja, Grad Lepoglava i Općina Klenovnik na svojim područjima organiziraju tradicionalnu ekološku akciju “Zelena čistka”.

Akcija će se provesti s ciljem uklanjanja smeća s divljih deponija. Početak akcije je u 9 sati, a da joj se priključe pozvani su svi građani koji žele pridonijeti stvaranju čišćeg, zdravijeg i ljepšeg prirodnog okruženja. Uz poziv da se priključe akciji, građani su pozvani i da komunalnim službama prijave lokacije na kojima je bačen otpad kako bi se isti u akciji uklonio.

Sve informacije o provedbi akcije građani s područja Grada Lepoglave i Općine Klenovnik mogu dobiti slanjem upita na mail adresu info@smece.hr. Za sve koji će se odazvati pozivu i sudjelovati u akciji bit će osigurane vreće za smeće i ostali potreban materijal za čišćenje kao i odvoz sakupljenog otpada.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.