Now Reading:
Kam se koje smeće meće
Full Article 2 minutes read

Kam se koje smeće meće

zelena cistka

Dan planeta Zemlje obilježit će se podjelom sadnica, edukativnom radionicom i akcijom Zelena čistka U okviru projekta Grada Lepoglave i Općine Klenovnik – “Kam se koje smeće meće”, ekološkim će se akcijama i edukacijom za najmlađe obilježiti Dan planete Zemlje.

U petak, 12. travnja na Gaveznici u Lepoglavi, od 10.30 sati, bit će organizirana već tradicionalna podjela medonosnih sadnica kestena, bagrema i lipe građanima koji ih žele posaditi na svojim parcelama.

Akcija će se održati u suradnji s Pčelarskom udrugom “Čmalico” iz Bednje. Uz podjelu sadnica, u tom će se vremenu na Gaveznici održati i edukativna radionica o razvrstavanju i recikliranju otpada. Dan kasnije, u subotu, 13. travnja, Grad Lepoglava i Općina Klenovnik na svojim područjima organiziraju tradicionalnu ekološku akciju “Zelena čistka”.

Akcija će se provesti s ciljem uklanjanja smeća s divljih deponija. Početak akcije je u 9 sati, a da joj se priključe pozvani su svi građani koji žele pridonijeti stvaranju čišćeg, zdravijeg i ljepšeg prirodnog okruženja. Uz poziv da se priključe akciji, građani su pozvani i da komunalnim službama prijave lokacije na kojima je bačen otpad kako bi se isti u akciji uklonio.

Sve informacije o provedbi akcije građani s područja Grada Lepoglave i Općine Klenovnik mogu dobiti slanjem upita na mail adresu info@smece.hr. Za sve koji će se odazvati pozivu i sudjelovati u akciji bit će osigurane vreće za smeće i ostali potreban materijal za čišćenje kao i odvoz sakupljenog otpada.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.