Now Reading:
Obilježavanje 70. godišnjice Hrvatskog zbora sportskih novinara
Full Article 2 minutes read

Obilježavanje 70. godišnjice Hrvatskog zbora sportskih novinara

novinari

U Hotelu Westin Hrvatski zbor sportskih novinara proslavio je 70 godina postojanja. Uz sportske novinare, svečanosti su se pridružili brojni sportaši, sportski djelatnici i uglednici.
Hrvatski zbor sportski novinara s radom je započeo 6. travnja 1949. kada je osnovana Sekcija sportskih novinara Hrvatske.

Čestitam vam 70. rođendan i zahvaljujem vam na trudu da nam prenesete djeliće sportske atmosfere i uspjehe naših pojedinaca, klubova i reprezentacija, rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević. Također je naglasila da ne prođe niti jedan dan bez svjedočanstva o iznimnoj sportskoj nadarenosti hrvatskih sportaša, a sve zahvaljujući novinarima koji vrijedno prate i podupiru svakog našeg sportaša i njegov ostvareni rezultat.

Na svečanosti su dodijeljene godišnje novinarske nagrade i priznanja za 2018. godinu – Nagrada novinar godine i Nagrada za životno djelo te 9 priznanja za novinarske uratke. Priznanja su primili i bivši predsjednici HZSN-a: Milka Babović, Miroslav Rede, Darko Kolombo, Slavko Cvitković i Zoran Kovačević. U povodu godišnjice izdana je i  prigodna monografija 70 godina, a još se bavi sportom.

Svečanost se održala pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Središnjeg državnog ureda za šport i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Tekst i foto zagreb.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.