Now Reading:
Iranska delegacija posjetila uspješne tvrtke na sjeveru Hrvatske
Full Article 2 minutes read

Iranska delegacija posjetila uspješne tvrtke na sjeveru Hrvatske

podravka

Svoj boravak u Hrvatskoj iranski ministar gospodarstva i financija dr. Farhad Dejpasand i cijela iranska delegacija iskoristili su za obilazak uspješnih tvrtki na sjeveru zemlje. Posjetili su tvrtke Tehnix u Donjem Kraljevcu te Podravku u Koprivnici. Kompanija Tehnix iz Međimurja predstavlja jednu od vodećih eko industrija, koja se bavi proizvodnjom strojeva i opreme za zaštitu okoliša.

Kako je na sastanku s iranskom delegacijom istaknuo direktor tvrtke Đuro Horvat, jedan od primarnih ciljeva tvrtke jest primjena novih tehnologija pomoću kojih će se ostvarivati bolji rezultati u području gospodarenja otpadom. „Razvojem takvih novih inovativnih tehnologija možemo kvalitetnije ostvarivati ciljeve održivog razvoja i time dajemo svoj doprinos u zaustavljanju klimatskih promjena, zagađivanja zraka, vode i zemlje“, naglasio je direktor Tehnixa Horvat, a s iranskim ministrom Dejpasandom na kraju posjeta dogovoren je i ponovni dolazak hrvatske delegacije u Iran.

U posjetu Podravci, predsjednik Uprave Marin Pucar predstavio je članovima iranske delegacije neke od proizvoda po kojima je poznata ne samo kompanija, već i cijela Hrvatska, te ih proveo kroz proizvodi pogon. „Jedna smo od vodećih kompanija u jugoistočnoj, srednjoj i istočnoj Europi, a naši su proizvodi prisutni na više od šezdeset tržišta i na svih pet kontinenata. Ključ našeg uspjeha leži u ulaganju u ljude, te promoviranju izvrsnosti, kvalitete i inovativnosti“, istaknuo je tom prilikom predsjednik Uprave Pucar.

Iranski ministar Dejpasand po završetku svog boravka u Hrvatskoj izrazio je veliko zadovoljstvo svim razgovorima koji su vođeni te istaknuo kako su oni bili vrlo korisni i konstruktivni. Dogovoreno je kako će se organizirati ponovni dolazak hrvatske delegacije u Iran te će se aktivno pronalaziti načini za intenziviranje suradnje u području gospodarstva.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.