Now Reading:
Iranska delegacija posjetila uspješne tvrtke na sjeveru Hrvatske
Full Article 2 minutes read

Iranska delegacija posjetila uspješne tvrtke na sjeveru Hrvatske

podravka

Svoj boravak u Hrvatskoj iranski ministar gospodarstva i financija dr. Farhad Dejpasand i cijela iranska delegacija iskoristili su za obilazak uspješnih tvrtki na sjeveru zemlje. Posjetili su tvrtke Tehnix u Donjem Kraljevcu te Podravku u Koprivnici. Kompanija Tehnix iz Međimurja predstavlja jednu od vodećih eko industrija, koja se bavi proizvodnjom strojeva i opreme za zaštitu okoliša.

Kako je na sastanku s iranskom delegacijom istaknuo direktor tvrtke Đuro Horvat, jedan od primarnih ciljeva tvrtke jest primjena novih tehnologija pomoću kojih će se ostvarivati bolji rezultati u području gospodarenja otpadom. „Razvojem takvih novih inovativnih tehnologija možemo kvalitetnije ostvarivati ciljeve održivog razvoja i time dajemo svoj doprinos u zaustavljanju klimatskih promjena, zagađivanja zraka, vode i zemlje“, naglasio je direktor Tehnixa Horvat, a s iranskim ministrom Dejpasandom na kraju posjeta dogovoren je i ponovni dolazak hrvatske delegacije u Iran.

U posjetu Podravci, predsjednik Uprave Marin Pucar predstavio je članovima iranske delegacije neke od proizvoda po kojima je poznata ne samo kompanija, već i cijela Hrvatska, te ih proveo kroz proizvodi pogon. „Jedna smo od vodećih kompanija u jugoistočnoj, srednjoj i istočnoj Europi, a naši su proizvodi prisutni na više od šezdeset tržišta i na svih pet kontinenata. Ključ našeg uspjeha leži u ulaganju u ljude, te promoviranju izvrsnosti, kvalitete i inovativnosti“, istaknuo je tom prilikom predsjednik Uprave Pucar.

Iranski ministar Dejpasand po završetku svog boravka u Hrvatskoj izrazio je veliko zadovoljstvo svim razgovorima koji su vođeni te istaknuo kako su oni bili vrlo korisni i konstruktivni. Dogovoreno je kako će se organizirati ponovni dolazak hrvatske delegacije u Iran te će se aktivno pronalaziti načini za intenziviranje suradnje u području gospodarstva.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.