Now Reading:
U Zagrebačkoj županiji obilježen Svjetski dan zdravlja
Full Article 50 second read

U Zagrebačkoj županiji obilježen Svjetski dan zdravlja

kozic-zdravlje

Besplatnim mjerenjem krvnoga tlaka, razine šećera u krvi i masnoće, Zsgrebačka županija je, u svih devet gradova, obilježila Svjetski dan zdravlja. Središnje obilježavanje, u suradnji sa županijskim Domom zdravlja, Zavodom za javno zdravstvo i Ljekarnama Zagrebačke županije, održano je u Svetom Ivanu Zelini, gdje se mogao obaviti i besplatni mamografski pregled.

„Kroz proračun osiguravamo značajna sredstva za preventivne programe u zdravstvu, poput mentalne zaštite zdravlja, prevencije dijabetesa, sprečavanja kardiovaskularnih bolesti, ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože, mamografske preglede… Ako spasimo i samo jednu osobu, puno smo učinili“, rekao je župan Stjepan Kožić, iznova ukazavši da važnost preventivnih pregleda, ne samo uz prigode datume nego tijekom cijele godine. 

„U svijetu više od 420 milijuna ljudi živi s dijabetesom, a svaka četvrta od deset osoba starijih od 25 godina ima povišeni krvni tlak, što nije dobra statistika. Prevencijom možemo učiniti da ta statistika bude bolja“, rekao je župan Kožić.

www. sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.